Busen



Busiga Elin!Elin busar i sin säng

Jag blir galen!

Fick sova gott inatt men vaknade inte av en värk utan Elin som ropade. Nästan lika roligt.

Magen har vart coollugn hela dan. Fattar inte hur det bara kan försvinna så där. Blir lite nervös att det bara ska smälla till och gå jättefort sen. Det datum jag får fram på nätet och fick av BM är den 22 men UL sa den 27. Så om jag går på den 22 är jag ju redan en vecka över snart.

Ska till BM på onsdag om han inte är ute då. Då tänkte jag kräva en hinnsvepning och hoppas det sätter fart. För nu är jag så trött  på det här. Även om det är lugnt i magen molar det nästan hela tiden neråt. Och han trycker ju på urinblåsan så man tror han ska komma ut där ibland. Och det gör ONT!!!

Nu blir det ugnsbakad falukorv med potatismos. Och sen melodifestival. Klocka värkar till musik hade ju vart trevligt. :-D

Seg väntan

Idag har vi fördrivit tiden med att åka in till stan.

Datorn krånglar. När jag ska ladda in en bild  i ett mail eller här så blir jag nedkopplad från nätverket. Så jag ringde supporten. Är ju kass på datorer. Han trodde att det kunde vara modemet så vi fick låna ett nytt några dagar för att se om problemet ligger där.

Sen åt vi lunch på Jensens. Mums!

Hemma igen tog vi en promenad i solen och slängde skräp. Hade planer på att åka och lämna Elin hos mormor och morfar men har kännt så lite under eftermiddan så det kändes onödigt. Nu molar det mest. Kommer väl nån riktig sammandragning/värk ibland men inte alls som igår. Så inatt hoppas jag få sova gott och vakna av världens värk imån bitti.

Så vi får se vad som händer imån. Hade ju vart trevlig på min namnsdag. Eller på söndag då farbror fyller år. Eller så väntar den busen till mamma fyller år. Han vill väl dela den med mig. Gulleplutten. :-)

Falskt alarm

Igår kväll hade jag så mycket ilningar och värkar att jag ville åka in för att se om det var något på gång.

Vi åkte in vid halv elva när min pappa kommit för att passa Elin. Blev undersökt med en gång. Öppen för fingret och 2 cm kvar av tappen. Så på gång alltså. Fick sitta med CTG en halv timme och hade då ganska regelbundna värkar som inte var så jättekraftiga.

Jättegullig BM som frågade om vi ville åka hem för hon trodde att vi sov bättre hemma. Vi fick gärna stanna kvar men hon trodde att det var lugnare för oss hemma. Så vi åkte hem vid tolv. Tog ett bad i över en timme. Var riktigt skönt.
Fick några riktiga värkar då men sen försvann dom. La en varm riskudde på magen och somnade några timmar.

Har under dagen känt lite molande hela tiden. Och väldigt oregelbundna värkar.
Så jag lever på hopper att det ska dra igång ikväll igen och då på riktigt. Är så jobbigt att ha dessa värkar eller förvärkar vad det nu är hela tiden. Vill hellre ha riktigt ont!

Imån är det min namnsdag så kanske en fin namnsdagspresent.

Så tråkigt väder

Kul när man vaknar och kollar ut och det regnar. Och 5 minuter senare så snöar det. Vart hänger den logiken ihop? Inte alls enligt mig.

Kvällen igår var lugn. Daniel hade världens huvudvärk när han kom hem så han stupade i säng några timmar för att slippa ett migränanfall. Magen var lugn tills han vaknade. Då fick jag några riktigt ordentliga förvärkar som sen försvann så klart. Börjar bli innerligt trött på dom där. Hoppas att de gör nytta när de kommer så det inte är helt förgäves.

Elin är på dagis idag. Så min dag blir lugn och skön. Kanske det som behövs.

Ikväll hoppas jag få ringa min bror och säga åt han att skynda sig hit och passa Elin. Jag är inget bra på att vänta längre. Jag som älskade att vara gravid hela tiden med ELin och hade inga större krämpor mer än foglossning. Och hon kom dessutom 11 dagar innan.
Så nu får man igen. Tur att det är sista gången. För sen blir det inga fler busungar.

Hoppas på utbetalning från Försäkringskassan idag också. De har fått för sig att kolla över min inkomst igen.  Havandeskapspenningen kunde de betala ut men inte föräldrardagarna. För jag behöver ju säkert inte de pengarna. Puckon!

Seg Dag

Idag fick Elin vara hemma. Hon hade 38 grader feber igår kväll och 37.3 imorse så lika bra att hålla henne hemma då.
Men det är ingen lek att ha en vild 3 åring hemma när man inte orkar göra något.
Tack och lov för TV! :-D

Har putsat fönster idag. Har ju hört en del som fått igång det hela då. Fick mest ont i ryggen. Sen har vi duschat och då kändes det lite när jag tog varmt vatten på magen.

Så nu sitter jag och väntar på vad kvällens förvärkar ska leda till., Hade så ont i höften inatt och haft under eftermiddan. Trycker mot svanskotan också. Börjar molvärka lite i magen och neråt så vi får väl se.
Är så trött på att vänta nu. Vill ha ut min lille gosse nu innan han blir en stor gosse i magen.

Och framför allt. Se då att de såg rätt på Köns-Ul. Så det inte kommer ut en Edvina.

Så håll tummarna för mig!

Fettisdagen

Idag är det Fettisdagen eller Semledan om man kallar den så.

Har sagt från början att det vore kul om han tittade ut idag. Elin är född på Finlands Självständighetsdag. :-)
Och då får han och en sen dag som är lite mer speciell.

Men mina onda förvärkar igår kväll försvann när jag la mig i sängen. Men jag hoppas ju att det är ett tecken på att det är på gång. Har lite ondare i höften idag också. Imån är ingen bra dag för då får morfar åka från jobbet och hämta Elin. Morbror jobbar. Så bara därför vill han väl ut imån. Göra det lite svårt för oss.

Elin är så gullig när hon kommer till dagis. Det första hon letar efter är Oliver. Hennes älskling som hon säger. Så när hon såg honom. " Hej då mamma". Då kunde jag gå. Ja hon är för go den lilla ungen.

Dagen D

Så var Dagen D här och ingen bebis i sikte.

Har vart i stan idag och aktiverat Elin i bollhavet med Eliva. Är så kul att se hur de leker med varandra trots att de ibland inte träffas så ofta.

Har som vanligt en massa förvärkar på kvällen. Lite mer styrka i dom nu faktiskt men känns ändå inte riktigt som riktiga värkar. Känner för lite i höften och i ryggen. Men sitter och tar tiden mellan dom ändå för att kolla lite. Man hoppas ju ändå.

Har sagt att Fettisdan vore kul att få barn på. Får se om han lyssnar på det. Annars ska jag till BM imån och be henne kolla om något är på gång och om hon gör en hinnsvepning. För innan helgen vill jag att han ska vara ute.

Fyller ju 30 nästa onsdag så jag vill gärna att det är några dagar mellan. Inte på samma dag helst! Vore ju kul om han fick en egen dag.


Jäkla Dator

Sitter och försöker lägga in kort som Åsa utmanade mig med. Men det går inte. Internet hänger sig varje gång jag försöker. Så jag försöker imån.

Jäkla snöande ute. Ska ju komma mycket snö inatt. Så på ett sätt hoppas jag inte att vi behöver åka in inatt. De har inte plogat här ute i ödemarken. Som vanligt!

Annars är det inga riktiga tecken på att han skulle vilja komma ut. Mer än värken längst ner i magen som gör att jag ibland knappt kan röra mig. Men det kan vara att han är på väg neråt. Han har vart lite lugnare idag också. Får hoppas på att det är ett bra tecken.

Bollhavet

idag blev det ett besök till lekborgen så att Elin fick leka av sig lite i bollhavet. Så klart ramlade hon och slog sig lite så det var inte så roligt hela tiden. Men lite kul var det nog.
Sen blev det lunch på Sibylla och ikväll pizza. Nyttiga dan!

Kul att springa på Åsa på lekborgen och sen Annah på Storknallen. Jag som aldrig brukar träffa nån jag känner när jag är på stan.

Vilden i magen har levt rövare idag också. Han trycker sig ner så det ibland gör riktigt ont. Molande värk och sammandragningar idag också. Hoppas det gör någon nytta bara. För i helgen hade jag ju tänkt få ut han.

Busiga Unge

Har gått hela eftermiddan och haft sammandragningar som vart riktigt jobbiga mellanåt. Trodde det var på gång ett tag. Så jag tog en kopp hallonbladste. Då blev det lugnare så klart.

Men det kommer och går lite nu igen. Känner mig matt i kroppen. Man kan tydligen göra det innan det drar igång. Så jag håller tummarna att det drar igång imorgon. Har sagt att fredag eftermiddag vore perfekt.

Är ju inte van att vänta så här. Elin kom 11 dagar tidigare så då blev man mest förvånad att det var gång. Nu känner man efter varje dag. Usch! Tur att man inte ska genomlida det här en gång till.


Är ju ny på det här. Hur gör man för att länka till andra bloggar?


Tjockis


Elin i påsen och bebis i magen. :-D


Elin i påsen och bebis i magen. :-D

Börjar bli riktigt trött på det här nu. Molar och värker nästan hela tiden. Tänk om det kunde vara ett tecken på att det är på gång. Jag har siktat in mig imån kväll. Då är helgen fixad med barnvakt.

Premiär

Då var det premiär för min blogg.

Tanken är lite av den dagbok över mitt första år som tvåbarnsmamma.
Hur nu detta ska gå.

Första ska han ju komma ut. Har börjat försöka muta han lite men det har inte gjort någon verkan än. Allt är färdigt hemma så han är så välkommen så.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0