Idag har edvin visat att han också har et...

Idag har edvin visat att han också har ett humör. Börjar redan kasta saker och slänga sig på golvet när han blir arg. Snart blir fredagsmys med kamben och vitlöksbröd.


hurra för mobil!!

Fundrade igår om jag inte kunde blogga via mobilen och när jag gick in och kollade min mail hade jag fått från blogg.se att man kan skicka ett sms till sin blogg så blir det ett inlägg. Så smidigt.

Så nu kan jag skriva så inlägg medans vi gör något eller barnen säger eller gör något kul.

Edvin han pratar mest hela tiden. Han är redan riktigt duktig på att förstå samband.

¨På morgonen frågar han efter pappa om inte daniel är hemma. Han är på jobbet svarar jag då. "bi bi" säger Edvin då.
Så då vet han att pappa åkt bilen till jobbet.

Om han vaknar innan daniel åkt till jobbet (vilket är oftast) så ska han vinka i fönstert och se när pappa åker. Han kommer springande så fort daniel gått  ut genom dörren.

Han säger även

"ljudar ein" när han ser kort på Elin eller ser henne
"ba ba" är boll
"ka ka" är katt
"iiihi" när han ser en häst
"vovve" när han ser en hund eller något som liknar en hund.
och mamma och pappa så klart
"ut ut" och upp med händerna när något är slut.
"ampa" lampa
"kaka" när han ser bulle eller kaka

Jag har en bok jag skriver i en gång i månaden vilka ord Elin sa och andra framsteg. Så nu har jag börjat skriva Edvins också. Är kul att gå tillbaka och läsa sen.

Idag fick jag ett ryck och köpte hårfärg och färgade håret. Var flera år sen sist så nu fick det vara dax. Jag trivs rätt bra i mörkt hår så jag är riktigt nöjd.



Ja ni får avgöra själva

Imån blir det en kort dag. Lyx att sluta tre en fredag. Händer inte alls ofta så jag ska skynda mig hem  och njuta av solen med mina barn.



Har vart på sista gympa med elin. Nu vänta...

Har vart på sista gympa med elin. Nu väntar vi på pizza och överraska pappa med. Lite torsdagsMys måste man ha.


Vart tog det fina vädret vägen? ...

Vart tog det fina vädret vägen? Hade räknat med fint väder idag när jag tar ledig. Men så klart inte. Efter lunch gick vi bort till lekplatsen och träffade eva-lena och elin. Det duggade lite men inte så farligt. Trodde edvin skulle somna på vägen dit men det tyckte inte han. Vi var väl där nästan två timmar innan det började regna mer så vi gick hem. Då somnade han som en stock och sov över en timme. Han är bra i magen idag och mycket piggare. Så Imån blir det dagis och jobb för mig. Elin har sista gympa innan sommaren. Känns tidigt att sluta redan. Nu blir det sängen.


Testar om det funkar att blogga via mobile...

Testar om det funkar att blogga via mobilen. :-)


Bättre sent än aldrig

Ett tag sen jag skrev nu så det är väl dags att uppdatera lite.

Efter några veckor på jobbet känns det som vi kommit in i hyfsat bra rutiner. Svårast är att bestämma hur vi ska göra med mat efter dagis. De äter lite större mellanmål på dagis vid halv tre. Så när vi hämtar tjugo i fyra eller tjugo i fem är de ju inte jättehungriga direkt.

Elin åt knappt någon mat när vi kom hem med henne så hon fick en frukt sen åt hon stor portion gröt på kvällen istället. Edvin äter väl lite mer än henne men han äter ju välling på kvällen. Har testat att ge dom frukt efter dagis och sen smörgås till Elin vid halv åtta och välling till Edvin vid sju. Så testade vi att laga mat efter dagis och de åt bra då men inte alls bra på kvällen sen. Så det är svårt att veta vad som blir bäst.

Känns för tidigt för Edvin att bara äta typ middag vid sex och sen ingen välling. Elin klarar sig säkert att äta middag vid sex och sen ingen kvällsmat. Svårt är det så vi får testa oss fram.

Edvin älskar dagis och det går bättre och bättre att lämna. Han sover gott i en vagn på dan och äter som en häst. Nu vill ha börja äta själv och vill ha en sked att äta med. Men han sitter mest och skrattar och kletar med maten men det kommer ju.

Jag fick vara hemma och vabba i fredags för han hade lite feber och hade vart lös i magen på dagis.

I lördags var vi bjudna på kalas till min brors tjej och Elins nya idol. jättegod mat och superfin lägenhet hade hennes föräldrar så det var ett toppenkalas. Elin hade en lekkamrat så hon var rätt nöjd. edvin var inte riktigt i form.

I söndags slängde vi det sista skräpet i farmors hus så nu är det tomt och städat. Edvin passade på att skita ner hela sig när han var kvar med mormor. Duktig kille!

Så det har blivit vab både igår och idag. Tror han blir så dålig i magen när han vart snuvig ett tag för näsan har runnit massor också. Vi trodde tänder först men vi ser inte riktigt någon på väg upp. Han har ju bara åtta så det borde vara dags. Idag är näsan bättre och magen också så jag hoppas han är frisk imån.

Igår gick vi en sväng till lekplatsen i det underbara vädret. Träffade Eva-lena och henns söta Elin. Skönt att ha någon att träffa när man går till lekplatsen. Bara min stackars Elin som inte har någon att leka med.
Edvin gick omkring och utforskade. Jag hade med mig fika så vi hade riktigt mysigt.

Tills Edvin satte sig vid bordet och drack. antagligen satte han i halsen eller sugröret i halsen för han spydde ner hela sig. Stackars satt och skek och fattade nog inget. Så bara att ta av honom alla kläder. Som tur var hade jag med mig två ombyten till honom ifall han sket ordentligt vilket han så klart hade gjort innan. Men extra jacka har man ju inte med sig. tur att det var varmt så han kunde sitta  utan den lilla biten hem. Sen fick han låna elins jacka.

Idag var jag så uttråkad och var tvungen att hämta Daniels boots så vi åkte in till stan. Edvin var mycket piggare idag också. Så det blev lite nya kläder till Edvin och äntligen hittade jag en vårjacka till honom. Nu är det bara jag kvar som behöver jacka, skor och byxor men det får väl bli med en ny kropp och större plånbok. Tänk om jag var lilka smal som min plånbok. Fan vad snygg jag hade vart då! hahaha

När vi kom hem var det utvecklingssamtal på dagis. Roligt att få höra hur hon är på dagis. De intervjuar varje år och det är så roligt att få läsa svaren och jämnföra med förra året.

Imån är jag ledig och då blir det lekplatsen igen. Får passa på när det är fint väder. Hoppas kunna jobba på torsdag igen.



Blev så trött på Edvins knasiga frisyr så jag tog Daniels trimmer och fixade lite. Han såg helt plötsligt ut som en liten pojke. :-D



Mums gott med glass. Får han syn på glass måste han hålla själv annars blir han tokig!



Edvin redo för Beach 2010



Man kan göra så men det är inte rätt!



Tjena brudar ska ni me på en tur eller?? 



Elin hittade en bebismössa hon promt skulle ha på sig när hon rejsade med Edvins bobbycar i hallen.


hatar att jobba helg!!

Hatar verkligen att jobba helgen! När jag jobbar helhelg slutar jag oftast sju på fredan fem eller sex på lördan och till nio på söndan. Sen till nio även på måndan. Så det suger fett!

På helgen vill jag vara hemma och umgås med min familj. Kunna åka iväg på saker eller gå hemma och njuta i solen när den tittar fram. Nån kväll i veckan lider jag inte av lika mycket men helgen är ofta ganska heliga.

Får väl se det positivt när helgen är över är det en månad kvar till nästa gång. har ju en lördag jag jobbar också. Innan jobbade jag varannan helhelg så det är ju lite bättre nu. Det enda man tänker på är pengarna. :-D

Igår kväll kom jag hem och fick mysa en stund innan Edvin la sig och kampen började att få Elin i säng. Hon är helt hopplös ibland eller ganska ofta just nu. Ibland får vi knappt i henne kvällsmat så kampen börjar där. Vi brukar inte tjata men ibland måste man få henne att äta en smörgås alla fall.

Sen är det kamp att få henne att ta på sig pyjamas och borsta tänderna. Testade igår att göra det direkt efter kvällsmaten men det gick inte bättre det heller. Hon sätter sig på golvet och vägrar. Ofta slutar det med att vi lägger henne i sängen och säger god natt sov gott och stänger dörren.

Igår fick jag henne att borsta till slut och på pyjamas men sen kunde hon ju inte somna. Så en massa krångel att hon inte kan somna. Och då var klockan nio så hon borde vara trött.

Innan när det funkar bra tar man på pyjamas borstar tänderna och sen läser saga. säger god natt så somnar hon.

Men hon är nog inne i en bråkfas igen för det är ofta grinigt och tjurigt. hon verkar ha en massa känslor i kroppen som hon inte kan hantera. Och det är skitjobbigt att man bråkar så ofta men vad ska man göra? Hon kan ju inte få göra som hon vill hela tiden.

Så ibland säger hon saker så man börjar gapskratta. Härom dan läste vi lite och hon säger helt plötsligt " mamma det kan inte vara möjligt!". Hur får en 4 åring en sån mening i munnen?

En tröst är att vi är nog inte ensamma om att ha en trotsig 4 åring som ibland driver en till vansinne. Ibland undrar man varför man över huvudtaget ville ha barn men så får man en underbar kommentar eller en go kram så glömmer man alla såna tankar.

Och det är nog tur att det inte finns en sälj kategori på blocket för bråkiga barn. :-D







Edvin skulle tvätta händerna härrom dan men satte sig ner i vasken och var helt överlycklig en stund. Ville inte gå därifrån.

Hoppas det blir riktigt varmt i sommar så de kan bada ofta.

jobb jobb

Jaha så har man börjat jobba igen och livet består igen av värk i axlar, rygg och handleder. Underbart!!

Och ett jäkla pusslande för att kunna träffa vänner och familj. Hur svårt kan det vara att hitta ett jobb där man jobbar 7-16 och ledig varje helg. Okej någon kväll i veckan kan jag överleva men så satans tråkigt att jobba helg. Knappt så att OB-tillägget väger upp det hela.
Men min tid kommer väl. Nån måste ju inse mina kvaliteer till slut och ge mig ett nytt jobb.

För Edvin går det superbra. Första dagen åt han två portioner potatismos och köttbullar och hade somnat efter han vart lite arg. Idag hade också gått så bra så. Trots att han vaknade halv sex imorse hade han orkat vara vaken till lunch. Lite grinig men det var inte så konstigt.

Elin är så lycklig att få vara på dagis hela dagarna igen. De har dukat lunch och mellanmål ute några dagar och hon älskar det. Så det känns skönt att mina barn har det bra.

Nu har gamlafarmor äntligen flyttat. Bara kvar att plocka upp alla kartonger. Typ 50 stycken!! Och slänga det sista i huset sen ska det städas av städfirma innan vi lämnar över det. Så skönt när det är färdigt.
hon trivs redan i sin lägenhet och det känns skönt. Hon kan sitta och njuta på balkongen och titta ut över centrum.

Igår de Daniel kom hem med barnen var de ute och  gungade och lekte i sandlådan. Edvin älskar att vara ute. Svårt att få honom att gå in ibland.




Gunga är roligt



Min lilla spjuver



Gräva i sandlådan är roligt och han har lärt sig så fort att hälla sanden i hink eller sandform



Min finaste Elin

Nu blir det lite disk sen sängen. Upp tidigt imån!


Inskolning och mässa

Nästa vecka börjar allvaret på riktigt. Edvin och Elin börjar på dagis på riktigt. Inskolningen har gått superbra. Han gnällde lite första gången jag lämnade  men det gick över fort. I torsdags lämnade jag ca 2 timmar och han hade vart så duktig. Första gången han var ute själv blev han lite ledsen när han såg Elin men redan andra dan bev det bättre.

I fredags lämnade jag honom direkt och han sa inte ett ljud. Mest tittade och undrade när jag skulle gå. När vi ska gå hem vill han gå in och leka igen. Så han kommer stortrivas vet jag och det känns tryggt. Undrar lite hur det kommer gå att sova för han men med Elin fick de sova i vagnen i början. Och det brukar ju gå bra. Sen kommer han vara så trött så han somnar nog vid maten annars.

Elin är så glad att hon äntligen får äta på dagis. Är så elakt mot barnen att de inte får äta på dagis när man är föräldrarledig. Jag har ju verkligen försökt att få den dumma rektorn att ändra men han vägrar.

Edvin har så klart blivit jättesnorig lagom till han ska börja men ingen feber eller annat så jag hoppas det bara är snuva.

Igår vaknade han så klart halv sju när man kan sova lite längre. Vi skulle i och för sig upp ganska tidigt men inte halv sju. Vi åkte kvart över nio och vid tjugo i tio sov han. Lämnade han sovande i vagnen till mamma. Där sov han till ETT!!!!!! Så han var nog lite trött.

Vi åkte ner till göteborg för att gå på mässa. Jag och elin på Baby & Barn och Daniel på Fotomässan. Först tittade jag och Elin på en teater om Pettsson och Findus sen var hon på ett ställe där man kunde lämna barnen och leka en stund så jag kunde gå runt själv. Jättesmidigt.

Sen fick elin en stor Blixten ballong. De brukar ju vara så dyra när man är på marknad så hon brukar inte få någon men 80 kr var väl okej ändå. tror de brukar kosta runt 130 annars. Sen gick vi in till Fotomässan och letade upp Pappa, farmor och johan. Var lite skumt att man kunde gå mellan mässorna utan att betala för det kostade olika att gå på dom.

Farmor följde med oss och tittade lite. Elin fick vara på ett annat lekställe och hade jättekul. Sen fiskade hon i fiskdamm och fick en godispåse. Sen gjorde hon något hon alltid vägrat innan. Målade ansiktet. Hon har alltid vägrat och surat att hon inte vill men nu så ville hon. Jättefin blev hon.

Hade jag haft pengar kunde jag köpa massa fina kläder och saker men det kanske är tur att man inte har det när man går på mässa så. Edvin fick två tröjor och en solmössa. Det fick räcka så.
Sen hittade jag något som jag själv tänkt uppfinna. En liten kopp att trä på glasspinnen så det inte rinner ner på händerna när glassen smälter. 15 kronor var det väl värt hoppas jag. Får väl testa idag sen.

Sen åkte vi till Bollebygd och hämtade Edvin. Tur att man har lite barnvakt ibland för det var väldig skönt att slippa gå med barnvagn där inne. Och för Elin att få vara lite själv också.



Teater Pettson och Findus. Rätt så irriterande att ungen på golvet skulle ha sin ballong med sig.



En hel bana med massa bilar och cyklar. Elin hittade så klart rätt bil.



jag underade rätt mycket vad fasen hon målade när hela ansiktet var rött.



En söt liten katt.



Edvins fina tröjor från My Kidoo


Idag ska vi gå tipspromenad i det fina vädret som jag hoppas ska bli idag.


Inskolning

Jaha så var påsken över och min sista mammalediga vecka har kommit. Fy vilken ångest  jag har att börja jobba igen. man vänjer sig snabbt vid att vara ledig varje helg och kväll. Nu blir det återigen pusslande för att man inte kan de och den helgen för man jobbar. Skittråkigt men vad gör man.  Väntar med spänning om jag får börja med att vara strejkvakt nästa vecka.

Påsken har varit lugn. I fredags var vi hemma hela dan och tog det lugnt bara. I lördags jobbade jag till 16 sen åkte jag halva sjuhärad runt för att köpa steksnöre! Och det var det värt. Vi gjorde fylld fläskytterfilé med potatisgratäng. jäklar så gott det blev. tur man har en karl som kan laga mat.

Sen åkte jag och Elin bort till hästarna och gav dom kvällsmat. Elin tyckte det var så roligt. Hon skulle klappa hela tiden och hjälpa till.

I söndags åkte vi till Bollebygd och grillmiddag. Fredde och Maria kom också så Elin var överlycklig. Maria är hennes bästis och hon älskar henne. Så min bror är numera tvåkönad för det går inte att säga bara Fredde. För i nästa andetag säger Elin men Maria också. :-D

Vi åt gott och barnen fick fina påskägg. Edvin en lastbil och kläder och Elin godis och en kjol.



Edvin påskfin i sin nya skjorta




Fredde har glömt att ansa näshåren!!!




Mamma korkar upp whiskyn




Trött blir man efter god mat.




Igår var Daniel och mekade buss hela dan så jag och barnen tog det lugnt hemma och åkt och handlade lite bara.

Idag fortsatte inskolning för Edvin och idag sa jag hej då och gick iväg en liten stund. Han gnällde lite men annars gick det jättebra. Klädde på han så han fick vara med ute en stund och då ville han inte följa med hem. Så han kommer trivas på dagis!

Efter lunch kom Eva-lena och Elin hit och fikade lite och vi kunde tjöta lite. Så tråkigt när man börjar jobba igen och inte kan träffas lika ofta. Tur det finns helger!

RSS 2.0