Dag 25 – En första

Jaha en första vad?

Första gången jag åkte utomlands utan föräldrar var på höstlovet andra året på gymnasiet. Jag och Sara hade pratat om att åka till fjällen men det var nästan fullbokat och dyrt.

Vi satt hemma hos henne och kom på att vi kunde ju åka till solen istället. Så jag ringde till Resia i kollade vad som fanns och vips så hade vi bokat en resa till Kreta.

Ringde mamma och frågade" mamma vi har bokat en resa till Kreta får jag åka??" hahahhah

Tur man har snälla föräldrar som litade på oss. Jag har ju aldrig varit den som festat och druckit mycket så det spelade nog inte.

Vi åkte en torsdag tror jag det var. Så förväntansfulla och när vi kommer ner så kommer inte min resväska! Och vi som hade skämtat om att vi är på  Sällskapsresan. så förklara hur väskan ser ut och bara hoppas att den kommer snart. Som tur var hade jag badkläder, underkläder och handdukar i den väskan jag fick och ett ombyte.
Det var många turer med min väska. Den var i köpenhamn och frankfurt och vände innan den äntligen kom på söndan.

vi hade så roligt och träffade roligt folk och dansade och hade kul. Var lite för sent att åka men vi hade ju kul ändå.

Året efter åkte jag ensam med fyra killar till Cypern......

Mina föräldrar har utstått en del. Får nog låsa in Elin tills hon är alla fall 25 tror jag. :-D


Dag 24 – Det här får mig att gråta

Jag var inte speciellt blödig innan men efter Edvin har jag blivit mycket känsligare.

Det finns några filmer jag storbölar till

 Forrest Gump!
När han står vi Jennys grav och säger att han saknar henne gråter jag som en tok!

Armageddon

När hon säger farväl till sin pappa via tv-skärmarna. Shit vad jag bölar.


Jag kan gråta ibland när jag läser Lindas blogg. Det är så grymt ocfh orättvist att hon ska behöva kämpa mot dessa hemska cancermonster och att de bara sprider sig i hennes kropp och gör henne dålig.
Barn ska inte behöva förlora en förälder i förtid.

Och en förälder ska inte förlora sitt barn. Bara tanken på att förlora sitt barn får ju ögonen att tåras.

Jag får tårar i ögonen när jag tänker på min älskade farfar. Ågh vad jag saknar honom och önskade att han fick träffa mina barn.

Han hade älskat Elin som är så lik mig och hade skämt bort dom och lärt dom massa bus.
Jag kan riktigt se framför mig hur Elin hade lindat honom kring sitt lillfinger och fått allt hon velat. Och alla bus han lärt Edvin. Att säga "aaa" efter man druckit och han hade väl gett dom massa godis. :-D

Edvin fick därför heta Harry i andra namn så att han alltid lever kvar på ett sätt.

Jag kan ibland bli så arg på mig själv att jag börjar gråta. Jag blir så arg på mig själv att jag fortfarande tar åt mig av vissa saker någon säger eller gör mot mig.
Jag vet ju att jag egentligen inte ska göra det men ibland är det svårt att inte börja grubbla igen de där svarta tankarna om att man är rätt värdelös som människa och inte duger till något.

Men så grinar jag över hur dum jag är som tillåter någon att få mig känna så och då brukar det bli bättre.

Ibland är det faktiskt skönt att få grina en stund och släppa ut lite spänningar i kroppen och lätta på trycket. Brukar kännas rätt skönt efteråt.

Kram på er och ta hand om varandra!


Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Så klart mina underbara barn



Min busiga lilla son som försöker se arg ut. :-D
Han vet vad han vill den pojken! Han gnäller och skriker tills han får som han vill. Får han inte det blir han helt tokig och skriker och sparkar och stampar i golvet. Underbara två årstrots.

Men han älskar sin mamma och vill allra helst ha sin mamma nära. Pappa duger inte alls lika bra när vi är hemma båda två. När jag är borta duger pappa så bra så.
varje kväll när han ska sova vill han att jag ligger jämte han tills han somnat. Ofta tar han min hand och lägger den på sin kind. Det är mys på hög nivå.



Min fina tjej med humör som en ilsk tiger.

Så glad och snäll när det går som hon vill men går minsta emot henne så väser hon som en katt och stampar iväg.
Så duktig på att skriva och även på att "läsa" och känna igen ord. Nu börjar hon sakta lyssna på ord vilka bokstäver dom innehåller. Min duktiga tjej.
Hästtokig och tjatar om hästar hela tiden.




Mina älsklingar




min tokiga sambo gör mig oftast glad också. Vi är ungefär lika envisa och galna båda två så vi passar rätt bra ihop.

Min familj gör mig glad och mina vänner som jag vet finns om jag behöver dom.

Vill jag skratta kollar jag på Robert Gustafsson eller Yrrol. Då skrattar man garaterat.



"jag har ätit pannkaka!"

Dag 22 – Det här upprör mig

Jag blir vansinnigt upprörd  när någon blir orättvist behandlad och jag inte kan göra något åt saken eller att det inte hjälper att man försöker.

Jag blir upprörd när man inte följer regler och saker man bestämt så det drabbar någon annan negativt.

När någon bara tänker på sig själv och skiter i hur andra drabbas blir jag så arg. För egoistiska personer är det värsta jag vet.

Jag blir upprörd, ledsen och arg när jag tänker på Linda och hennes kamp mot dessa hemska cancermonster.
Nu har de spridit sig till hjärnan också och chanserna minskar ju tyvärr hela tiden.
Svåra smärtor hela tiden trots mycket smärtstillande och ändå orkar hon hålla bloggen uppdaterad så att vi får veta hur hon mår.

Hon har höjt målet i sin insamling till 100 000 och nu fattas det drygt 4000 dit. Jag tänker alla fall bidra med en slant och hoppas att många fler gör detsamma.


Dag 21 – Ett annat ögonblick

Ett annat stort ögonblick var faktiskt när jag tog mitt körkort.

Jag började övningsköra och på körskola när jag var sjutton ungefär och gick då teori och körde en del lektioner. Körde väl en del hemma också och det gick ju rätt bra. Jag körde och körde och undrade till slut när jag skulle bli färdig.

Om du kör två lektioner om dan och inget hemma i några veckor är du snart klar tyckte min körlärare då. En äldre gubbe som gärna höll handen på min när jag skulle växla. Bläää

Då fick jag nog och bytte körskola och där fick jag en rolig kille. Vi lyssnade på pontus enhörning på radio  och skrattade ibland så vi fick stänga av. :-D
Men efter några lektioner var mina pengar slut och jag flyttade till stockholm och där vägrade jag köra bil.
När jag sen flyttade hem hade jag inte råd med bil och jag cyklade till jobbet varje dag.

Men så nu när vi slulle ha en unge till ville jag verkligen ha körkort och min snälla snälla farmor bidrog så jag fick råd.
Fast plugga är inte min grej så teorin var tuff men jag tyckte jag lärde mig rätt fort ändå och körningen gick kanon. Körde ju en del hemma också. Men med växande mage fick jag göra ett uppehåll på några månader och körde då bara hemma.

Efter sommaren tyckte jag att nu är jag redo så jag såg till att få halkan bokad och efter den var godkänd (JÄTTEKUL VAR DEN!!!) så bokade jag teorin den 20 oktober och uppkörning den 22 oktober.

Och jag klarade på första!!!! Vilken känsla!

Nu efter lite mer än ett år fattar jag inte hur jag klarade mig utan. Första helgen satte jag mig i bilen själv och åkte till Ullared. För nu kunde jag ju!



En sån här hade inte varit fel!

Dag 20 – Den här månaden

DECEMBER

Den här månaden är blandad med stress, lite pengar, lycka, kärlek och massa god mat.

Den 6 fyller min älskade stora tjej år. I år blev hon fem år och som hon längtat efter att få bli fem. För då skulle hon ju få börja tugga tuggummi. Gissa om hon började tjata bara någon dag efter att hon minsann var fem nu och undrade när jag skulle köpa tuggummi.

Sen är det ju jul också och jag fullkomligt älskar julen. Jag älskar att köpa julklappar och göra mina nära glada. Jag har så svårt att hålla mig från att berätta vad jag köpt. :-D
Jag vill springa och berätta med en gång. Hade jag råd hade jag velat köpa en sak till alla mina vänner men plånboken saknar en drömvinst på lotto för det. hihi

Tyvärr innebär ju också julen att jag jobbar lite mer än vanligt och inte är ledig över julen om jag har otur. Iår är jag ledig på julafton men jobbar hela dagar juldan och annandan. Så Daniel får åka till sin mamma själv med barnen och fira jul.
På julafton åker vi till mina föräldrar och äter gott och öppnar massa paket. Det är svårt att räcka till och hinna med alla när man har familjer på olika håll.

Kommer ihåg barndomens jular. Pappa åkte och hämtade mormor och morfar i Viskafors för de hade inte bil. och farmor och farfar kom med massa paket. Vi gick och väntade spänt på att tomten skulle komma och farfar gick och knackade i väggen och ropade att "Nu kommer han!!" och jäklar så arga jag och min bror blev på han.



Var ju lika roligt varje år när man kommit på att tomten var ju en granne som var utklädd. Att gissa vem det var...
Sen när vi bestämt att vi inte skulle ha tomte mer klädde jag och min bror ut oss och kom med pakten och farfar såg inte att det var vi först så han skulle gå ner och ropa efter oss. För vi skulle ju bara gå över till grannen med ett paket. Så roligt det var.

Förra året vägrade Elin titta på tomten så vi får se hur det går i år.

Jag hoppas att alla får en riktigt kärleksfull jul.

Lite sorgsen i tanken är jag dock. Min fina fina vän Linda som antagligen firar sin sista jul med sin fina familj. Jag hoppas verkligen att att de får en mysig och fin jul som de kan minnas länge.
Och har du några slantar över så skänk till Lindas insamling så vi i framtiden inte behöver oroa oss för att cancermonstren.


Dag 19 – Detta ångrar jag

  Jag kan ibland ångra att jag inte gjorde mer saker innan barnen kom. Typ reste och gjorde små äventyr.
Fast å andra sidan har jag alltid längtat efter barn och ville inte vänta med det heller.

Jag ångrar att jag kastade bort 2 år i gymnasiet med en kille som var behandlade mig illa, gjorde att jag inte kan slappna av när jag är med folk som dricker och blir fulla. Men är man tillräckligt nedtryckt så orkar man inte göra slut men han gjorde mig tjänsten att hitta en annan några dagar innan studenten.

Jag ångrar mig och får dåligt samvete ibland när jag får utbrott på mina barn. Finns det något som kan göra en galen är det väl ens barn och jag vet att jag inte är ensam att få utbrott på sina barn. Men man känner sig som en så dålig mamma som inte kan svälja ilskan och låtsas som man inte blir irriterad.

Elin har haft en lång period då hon blir så tjurig så fort hon inte får som hon vill. Och Edvin har börjat få utbrott när han inte vill och lägger sig ner och skriker. Jätteroligt i mataffären.


Buzzador- Linicin

Jag har kommit med i Buzzadors kampanj med Linicin

MER OM LINICIN
Lincins nya Prevent Spray är en välkommen nyhet på marknaden för alla barnfamiljer: en förebyggande spray som gör användaren "osynlig" för huvudlöss! En helt oumbärlig produkt för barnfamiljer att ha i badrumsskåpet med andra ord, och snabbt plocka fram när luslarmet går i förskolor och skolor.
Sprayen är, precis som Linicins övriga produkter, helt giftfria och mycket milda. Linicin Prevent Spray kan användas av vuxna och barn över 2 år (om du är gravid eller ammar bör du rådfråga din läkare innan du behandlar dig med lusmedel).





Vill du vara med och testa så kontakta mig:

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

På ett sätt måste det vara när jag fyllde 5 år och det stod en ny cykel i köket när jag kom ner. Med docksits för min Skrållandocka. Så glad jag var över min fina ´cykel







pappa fick ta mig på permiärtur i köket. :-D

Sen får väl min 30 Årsdag vara en favoritfödelsedag även fast jag tillbringade den ensam på BB och åt kalops till lunch och soppa till middag.
Men jag hade ju en underbar liten pojke jämte mig som fyllde mig med kärlek och lycka. Bästa presenten man kan få. och tur att han bestämde sig att komma dan innan så han fick en egen dag.



Min fina kille!

Dag 17 – Mitt favoritminne

Jag har många minnen som ligger mig varmt om hjärtat

Ett minne jag bär med mig som alltid gör mig glad är sommarlovet  i sjuan.

Vi var ett stor gäng som träffades varje dag. Vi åkte moppe, kollade på film som vi lämnade tillbaka och sa att den funkade inte så vi fick en ny gratis. :-D
Vi tältade och drack "saft". Jag var olyckligt kär men det gjorde inte så mycket för vi var kompisar ändå.
En sån sammanhållning och så roligt som vi hade gör mig glad när jag tänker på det.

Sen att jag började med annat skit den sommaren det glömmer vi. :-D


Dag 16 – Min första kyss

Hahaha undra om jag vill att mamma eller pappa ska veta det här.

Jag gick i sjuan tror jag och följde med en kompis till Biskopsgården i Göteborg. Ni som vet vilket ställe det är vet att det kanske inte är bästa stället att vistas på.
Hon skulle träffa sin kille där och jag satt i vardagsrummet medans de "pratade" i sovrummet. Där satt jag med två killar från Somalia och visste väl inte riktigt ad jag skulle göra. Men de snälla och vi lyssnade på musik och pratade.

Sen när de följde oss till bussen så kysste han mig. Och nja vet väl inte om jag var så imponerad faktiskt.




Dag 15 – Mina drömmar

Mina drömmar var det ja.

Jag drömmer om att vinna pengar så vardagen underlättas lite. Behöver inte vara många miljoner men tillräckligt så jag kan leva gott utan bekymmer och kan dela med mig till andra.


Och om jag vann mycket pengar kunde min andra dröm bli verklighet. Jag vill bygga ett nytt hus. Det kostar för mycket för att vi ska ha råd med det idag så en vinst hade ju hjälpt till.



Tänk att få bo så här. Rött med vita knutar. Underbart!!!

Sen vill jag väl så klart gifta mig nån gång också.



Jag drömmer om att leva utan bekymmer för pengar, tid för barnen, ett jobb man verkligen vill gå till varje dag.

 Just nu är alla mina drömmar och tankar om att min fina vän Linda ska bekämpa sina cancermonster och få leva många långa år tillsammans med sin familj. Men tiden rinner iväg för henne och den här julen blir antagligen hennes sista. Åh ingen ska behöva leva med den vetskapen. Det gör ont i hela mig.
Så för att kunna bidra lite till glädje för hennes fina pojkar tänker jag sätta in en slant till dom. Det får bli min julklapp.



Däckade

I fredags kom daniel pappa med fru från Falun och senare på kvällen hans syster Frida. Vi grillade och åt gott och kollade lite på tv. Precis när de skulle gå och lägga sig vaknade Edvin och var ledsen då hade han bajsat så daniel bytte på honom. Han ville komma upp lite så jag satte mig med han i fåtöljen.

Han nån  sitta minut så kräktes han så det vara bara att springa till toan. Stackars kräktes flera gånger och skrek så och vill komma till mig. Fick av honom pyjamas och på med ny och satte oss i fåtöljen igen och sen kom det en omgång till innan han verkade vara klar.
Vi satt uppe en stund och fick sätta igång en tvättmaskin så jag la mig nog vid halv tre. Edvin somnade gott jämte pappa i sängen och sov hela natten. Vaknade vid sju och ville äta frukost. Åt frukost som vanligt.

Roliga var ju att vi skulle ha kalas för Elin som fyller år den 5 dec. Så det var ju bara att ringa runt och förklara att han spytt och verkade må bra nu så frågan om det var magsjuka eller något annat. Några bestämde sig för att inte chansa och det är ju helt okej att man vill.

Men mina familj och gamlafarmor kom och daniels bror kom. Elin fick massa fina paket och för varje hon öppnade sa hon "en sån har jag önskat mig"



En fin stor häst som gnäggar när man trycker den på öronen. Den rörde på munnen samtidigt men det gjorde hon sönder rätt fort.



Ett fint smyckeskrin med en balettdansös som dansar till musik när man öppnar. Varje flickas dröm???

Vi åt god mat och hade det så trevligt. Fast Edvin glömde tugga maten ordentligt så han kräktes vid bordet. Trevligt!

I söndags var det dags för Elins barnkalas på Katrinedals Bowlinghall.
Hon ville bjuda hela dagis först men vi fick säga stopp vid sju. De fick hamburgare och saft. Och sen var det otåliga barn som ville börja bowla. Och så duktigt de var.
Så roligt att se hur de kastade klotet så man trodde att golvet skulle gå sönder.




Elin var lite försiktig i början



Fina presenter fick hon också som hon leker med flitigt hemma. Nu ligger det grejer överallt i hennes rum igen. En del saker går ju sönder rätt fort tyvärr. Hon har ju en lillebror som inte låter saker vara i fred.

På natten sen vaknade jag vid fyra tiden och fick gå på toa och där blev jag kvar hela natten. Gick och la mig vid sju för att Edvin kom upp och skrek efter tiger. Men vid åtta ville han upp. Och då var det Daniels tur att springa till toan.

Vinterkräkan däckade oss helt totalt hela dan. Frossa, ont i hela kroppen, och helt slut i kroppen var vi båda. Orkade typ bara ligga i soffan. var rätt jobbigt att ta hand om två vilda ungar då. Edvin var lös i magen också och det var en pärs att byta på honom då matt i kroppen och lite illamående.



Snälla söta Ida handlade lite till oss så vi fick hem fil och proviva. Tur man har vänner i närheten.

Vi somnade som två klubbade sälar på kvällen och idag känns det mycket bättre. Ingen matlust och svårt att äta men inte alls så matta. Så vi var ute en sväng på dan för att Elin och Edvin skulle få göra av med lite energi och få lite frisk luft.

Gjorde en fin snögubbe som Elin satte en snopp på. :-D

Och det är tydligt att det smittar ordentligt för min mamma, pappa och bror och daniels bror har fått det vad vi vet. Och det är inget jag önskar någon att få för fy fan!

Blir till att vara hemma imån också och hoppas man kan börja äta lite mer. För det är inte lätt att få ner någonting när man inte är hungrig. Men till slut blir man ju så hungrig ändå så man måste ju äta och sen gör magen uppror mot att den får mat.


Dag 12 – I min handväska

Jag brukar bara han väska när jag går till jobbet eller åker iväg utan barn. Blir så krångligt att ha väska när man ska köra vagnen.

Väskan är en blå från Esprit som jag fyndade på Ellos.

Jag brukar ha
plånbok
almenacka
kvitton
penna
parfym
handcreme
lypsyl
hårband/klämma
nycklar


Dag 11 – Mina syskon

Jag har en bror som är född den 10 november 1983.

Jag kommer inte ihåg så mycket fån när jag skulle få en lille bror. Har ett minne från en morgon när jag åt frukost och mamma var på toa. Gick för att se vad hon gjorde och där stod hon åt ulkade och sa åt mig att hon kommer snart. Då var min bror på plats i magen.

Sen kommer jag ju ihåg när han kom till världen. Det var bestämt den 10 nov för han skulle komma ut med kejsarsnitt. Pappa ringde och sa att det var färdigt och att jag fått en lillebror.
JAG VILL INTE HA EN LILLEBROR!!! skrek jag och sprang iväg. Ville inte prata med dumma mamma som inte gett mig en lillasyster.

Men när vi hälsade på mamma gick det rätt bra ändå och visst gick det att leka med han också. Han fick vara med på mina kalas och alla mina kompisar tycket han var söt.

Några tydliga minnen av min bror som jag aldrig kommer glömma (inte han heller)

När jag var med mamma på bvc kissade han på doktorn (gjorde även när de plockade ut han ur magen och tog en kallsup av fostervattnet så han fick ligga i kuvös lite grann).

När han var runt ett år hade han sovit middag och mamma gick upp för att ta upp honom möttes hon av en nöjd kille med choklad i hela ansiktet. Han hade ätit upp min chokladkalender! Snäll som han är sparade han julafton.

Mina kompisar som ringde hem till mig sa att de pratat med min syster. Men det var ju bara lilla Fredde som svarat med sin ljusa söta röst.

Vi bråkade en gång och då kastade han en puttekula på min lampa så den gick sönder.

Finns massa härliga minnen som vi kan skratta åt. Och visst har vi bråkat en del men vi står varandra väldigt nära och har så roligt ihop. Vi delar samma sjuka humor och kan nog hela Torsk på Tallin utantill och många av Robert Gustavssons repliker. Yrrol kan vi utantill också.

Vi skickar mängder av sms till varandra och tur att det går att få det billigt numera. Vi håller på med platespotting. man ska hitta regnummer i nummerordning. Och tävlingsmänniskor som vi är båda två så vill ju båda ligga först.
Så varje gång vi ser ett nummer skickar vi jaaaaaaa till den andre bara för att retas. Skitkul tidsfördriv i vardan.

Min bror är omtänksam och hur snäll som helst och nu måste jag dela honom med hans tjej. Lite tråkigt är det allt att inte ha helt ensamrätt om sin bror men det är så kul att han hittat någon att dela livet med. Så kan jag ju så småningom bli faster också. :-D

Som ni kansker märker älskar jag min bror massor!
Och mina barn avgudar honom. Speciellt Elin som tjatar hela dan ifall jag säger att vi ska träffa Fredde. Och nu även hans tjej också.




Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

På morgonen tar jag alltid på mig mysbyxor och t-shirt om jag inte ska upp till jobbet direkt.
Älskar att gå omkring i ett par riktigt mjuka byxor och en skön t-shirt och nu på vintern ibland en skön tröja.

Klädde mig för Elins kalas och det blev ett par gråa jeans  med en blå tunika till.

Jag brukar inte klä upp mig speciellt ofta utan oftast blir det jeans och en tröja och det trivs jag bäst i. På sommaren  blir det leggings och en tunika eller linnebyxor och en tröja.

Hatar att prova kläder då min kropp och min hjärna inte riktigt är överens. Jag känner mig inte så tjock som jag tydligen är för när jag provar kläder blir det alltid fel.
Hittar sällan något som sitter snyggt.

För ofta ser det så snyggt ut när det händer på en docka som är i storlek 36 typ. Men sen när en tunna som mig får på sig det ser det för jävligt ut.

Men huvudsaken att man själv känner sig hyftsat nöjd och det gör jag ibland. Bara jag inte kollar mig i spegeln.

:-D


Dag 09 – Min tro

Min tro är inte religös alla fall. Jag och Daniel har gått ur svenska kyrkan och jag svär som en tok fast ja blivit bättre sen Elins öron började ta åt sig. :-D

Jag tror inte på livet efter döden eller på spöken men jag tror att någonting finns kvar som en påminnelse om de har funnits.

Jag tror på att (och hoppas) på att behandlar du andra med respekt och är omtänksam så blir du behandlad lika tillbaka. Jag har alltid satt andra i första rummet och har väl inte alltid fått det tillbaka men de gånger man verkligen får tillbaka så känns det ju bra i hela kroppen.

Mår andra dåligt så mår jag dåligt och vill göra något för att göra saken bra igen.

Och tror du tillräckligt mycket på en sak så går det mycket lättare att få det att bli verklighet. Tyvärr inte allt.

Så det är min tro det.

Dag 08 – Ett ögonblick

Det finns ju så många ögonblick i livet som man aldrig glömmer.

Men om jag måste välja så är det nog det ögonblick man är gravid och man märker att nu jäklar är det äntligen dags för ungen att komma ut. Man blir spänd, otålig, lite nervös, och taggad till tusen.

För en del gör det så ont så de tror de ska gå av på mitten och en del (som jag själv första gången) tycker att det här var väl inget farligt.

Så efter lite eller massa arbeta ligger du där och helt plötsligt börjar kroppen arbeta själv och du bara hänger på och tillsammans får du och din kropp ut en fantatiskt liten människa som kommer upp på din mage.

Och det ögonblicket när du för första gången får se vem som legat i din mage och bökat och sparkat på ställen du gärna hade sluppit glömmer du allt onda och du fylls av en värme och kärlek för denna lilla varelse och mannen som står brevid dig (om han inte svimmat då)och bölar som en tjej. :-D

Det ögonblicket kan få mig att vilja skaffa flera hundra barn. Tur att man inser sina begränsningar. :-D



Edvin



Elin

RSS 2.0