Ullared

Så var dagens besök på Ullared över.

Helt underbart att vara där nu. Nästan inget folk så man kunde gå i lugn och ro och kolla utan att trängas. Vi satt själva på ena fikan. Hur ofta händer det????

Tyvärr tänkte vi inte på att de ständer klockan 18  och vi var nere sent så det blev stressigt det sista. Men jag hittade det mesta jag skulle ha och lite till. Som alltid!

Köpte en Bobbycar blå polis till Edvin 299!! På eko kostar den över 400 kr.




Kan verkligen rekomendera dessa. 90 tabletter för 50 kronor. Och Disken blir skinande ren




Jättesöta trosor till tjejer. 19,95




Så bra pyjamas 49,95



Fanns massa tuffa bodies 39,95 styck



Tuffa Beatles bodies fanns det. 39,95




Så mjuk och mysig softpile jacka till Edvin. 79,95



Tuff kommer han vara i sitt nya regnställ när han börjar på dagis. 229 kr
Tunt fodrat var så helt perfekt.

Barnen var jättesnälla och skötte sig. Elin fick två ljudböcker vi skulle lyssna på i bilen. 19,95 styck var ju helt lagom. Nalle Puh och Råttatoj. men se det var inte roligt.
Roligare att lyssna på skiva med barnsång som hon fick på Ronjas 1-års kalas. var lagom att ta fram och börja spela den nu. Vi satt och sjöng i bilen. Elin ville bara lyssna på "min lilla ponny" hela tiden.

Men nu är jag trött som sjutton. Var ju lite spännande att köra på vissa ställen men tog man det bara lugnt så gick det bra men man sitter ju på helspänn. Men nyttigt att köra så också.


Lite vinterbilder



Lite insnöade bilar



Edvin fick åka en tur i pulkan. Var så där kul när det blåste kallt.



Snöslunga är rätt skönt att ha när det kommer mycket snö. Aldrig skotta snö mer!




Elin kämpade tappert i snön. Hon ville åka pulka. Gick inte så bra.




Under alla snö finns ett bord och en barnhamock.




Lite svårt att gunga nu. :-D



Mycker snö fanns det på taket.


Idag bär det av till Ullared. Edvin behöver kläder inför dagis och lite annat smått och gott.


MERA SNÖ!!

Oj en vecka har gått sen jag skrev sist. Har ju vart massa OS på tv så kvällarna vid datorn har blivit få.

I måndags åkte jag till barn med Edvin för att kolla upp hans envisa förkylningar. Det visade inget. Lungorna lät bra trots att han rosslar som en gammal rökare på morgonen. Han fick hostmedicin Bricanyl utskrivet som faktiskt hjälpte.
Elin drar nog hem en del baskilusker från dagis som Edvin gärna tar emot men Elin själv får inget, bara lite snorig,. Som vanligt. Så jag hoppas han är bra rustat för dagis när han väl börjar i mars.

I onsdags var vi på Handels en sväng och sen handlade vi lite.

I torsdags åkte vi till djurparken med Karin och hennes barn. Elin blev så glad när hon fick träffa Eliva. De busar och leker riktigt bra ihop. En svindyr fika på cafét blev det och sen fyndade skor på Wedins som ska lägga ner. Det var riktigt mysigt att gå på djurparken när det var snö men väldigt lite djur man fick se. Lejonen var ute och busade i snön och tigrarna. Annars var det inte många djur ute. Aporna är som tur är roliga att se på inne också.

I fredags hade vi tråkigt hemma så när Karin frågade om vi skulle med till Ikea lät det väldigt lockande. Fast det skulle ju bli busväder. Men va sjutton det är nog inte så farligt än tänkte jag så vi åkte efter lunch. Så lite sent kom vi iväg.

I höjd med landvetter ungefär började snöa lite blåsa en del. Men körde man bara lugnt var det ingen fara.
Men folk är ju helt galna. Ska köra om och tror att det är sommarväglag ute.  Vi hittade massa roligt på IKEA som vanligt. Tur man inte har massa pengar. :-D
Vi åt mat sen började vi vår långa resa hem. Då hade det börjat snöa mer och blåsa upp. Men vi tog det lugnt och försiktigt så det var ingen fara. Men en del kör ju som tokar.
På motorvägen till Borås gick det i 70 och jag blev omkörd  hela tiden av idioter som körde i full fart. Precis efter delsjömotet hade en bil krockat och börjat brinna så där var fullt pådrag när vi körde förbi och det var lååååånga köer bakom.
I landvetter hamnade vi bakom plogbilen så det gick väl i 40 ungefär. Så det var en lååång resa hem. I Bollebygd körde de av så trafiken flöt på igen men när vi kom till Borås snöade det mycket mer. Så vägen hem gick inte fort för man såg inte mer än någon meter framför bilen.
Det brukar ta ca 50 minuter att åka till Göteborg annars men nu tog det 2 timmar!!!!! Men det var en nyttig erfarenhet att åka i sånt väglag.

Igår snöade det hela dan och kom väl ungefär 30-40 cm under dan. Daniel var ute och körde snöslungan på förmiddan men det syns inte mycket av nu. Hela natten har det snöat också. Så det blir att köra slunga idag också. Nu är det 12 minus ute och ganska klart väder så det får bli en promenad sen.



Full fart med slungan




Mycket snö blir det. Tur man slipper skotta.





Rent och fint!




Och imorse var det lika illa igen.


Idag blir det en promenad i snön och kanske städa lite. Kan ju behövas med två barn som stökar ner och en katt som hjälper till.


NY BIL!!!

Igår hade vi ett litet äventyr tillsammans hela familjen. :-D

Vi åkte på morgonen till Ljungby för att hämta bilen vi har köpt. Vi hittade dit nästan utan problem.

   Vår nya fina bil Opel Vectra 1,8 16V Edition Kombi

Sen skulle vi åka och äta. Vi hade sett Mcdonalds nånstans i närheten så vi åkte dit trodde vi. Åkte först en väg men märkte att här har vi inte åkt innan. Åkte tillbaka och då helt plötsligt var vi tillbaka på bilfirman.

Vi åkte igen och ut på motorvägen. Då hittade Elin McDonalds precis vid påfarten till motorvägen. men vi fortsatte att åka för det låg Max och McDonalds  en bit längre fram. Och dit hittade vi utan problem.

Men när vi skulle åka därifrån kanske jag möjligtvis såg fel på skyltarna och körde mot Jönköping istället för mot 27. Så det blev en liten omväg bara förbi Jönköping.  Men det var ju kul att få köra lite bil och Elin somnade så gott i nya bilen.

Så nu har jag äntligen egen bil och kan åka vart jag vill när jag vill. Underbart!!!

Ni kollade väl på Melodifestivalen??



Det var ju bara att titta och njuta och inse att man börjar bli gammal är en kille som är född 1990 kommer och sjunger. Tur att man aldrig blir för gammal för att titta på lite snygga pojkar. hahahaah


Insamling

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=2219

En klasskompis från Hjo har en tuff tid framför sig. Stöd kampen mot cancer så kanske vi slipper denna vidriga sjukdom i framtiden.


Trött!!!!

Fy vad jag är trött! Igår och idag har jag gått med Handels och värvat nya medlemmar. Igår gick vi på Knalleland och det gick riktigt bra. 5 stycken som sa att de skulle gå med. Idag var vi i Alingsås men det var så trögt. Inget intresse alls nästan. Men det var kul att gå ut och prata lite med folk.

 Men det har vart upp tidigt och Edvin ville inte riktigt låte mig sova. Igår vaknade han på kvällen som vanligt och hostade men somnade om den. Fick ta upp honom sen igen och la honom då jämte mig för att vi skulle få sova. Men han rullar ju runt och har sig så det blev väl så där. Halv sex vaknade han och började röja runt i sängen. Gick upp med honom halv sju och gav honom välling. sen somnade han om till kvart i nio!! Elin sov till halv tio.
Så klart de gör när de är hemma med pappa.

Inatt samma visa fast han vaknade sex. Började leka och busa. Fick välling men ville inte somna om. Jag tog bilen idag och lämnade Elin på dagis. Så glad hon blev över att få vara där igen. Som hon längtat.
Hoppas hon slipper magsjukan som gått också bara. Slipper gärna den några år till.

Imån ska vi till banken och klaffar det som vi tror så åker vi och köper en bil på lördag.
JAG SKA FÅ EN EGEN BIL!!!!! Vi ska köpa en lite större opel som Daniel ska ha så tar jag den svarta astran.

Men så underbart att ha egen bil. Kunna åka när jag vill utan att tänka på att ta bussen för att hämta bilen. Underbart ska det bli!!

Ska ringa på måndag och boka tid hos barnläkaren till Edvin. Nu har han vart förkyld sen början på december. Jag tycker att han borde vart frisk lite alla fall. Så jag vill att de tar en odling och kollar över honom. Man bli ju lite nojjigt att det skulle vara något. men det får vi hoppas vi slipper...


Äntligen friska och trotsiga!

Äntligen är mina små älsklingar bättre.

I torsdags kväll hade Edvin över 39 graders fegber igen så jag ringde för säkert tionde gången in till barnakuten för att kolla så det är normalt. När barnen är sjuka ringer jag ofta dit eller till 1177 för att fråga. Hellre att jag ringer en gång för mycket än riskerar att missa något som kan bli väldigt allvarligt.

Han var för lite för tavegyl men fick Atarax istället. Och vilken dundermedicin!! han somnade så gott och sov ända till klockan tre. Då fick han komma in till mig och ligga jämte mig. Är man sjuk får man sova jämte mamma. Och vi somnade så gott båda två till tio över sju. Då fick han nappen och somnade om till halv nio!!! Så underbart skönt det var. Han var mycket piggare när han vaknade.

Han åt väl så där under dan men mycket piggare och det kändes skönt. Var till apoteket för att hämta ut medicinen och hon började kolla på doserningen. Jo den ges mot ångest också men då är det högre dos. kanske är ångest han har under natten så därför han sov så gott. hihihi

Natten fredag till lördag sov han nästan lika bra och vaknade vid tjugo i åtta. Underbart!

Vid halv nio åkte jag till Borås där min bror och hans tjej hämtade upp mig. Vi skulle Lidköping och lyssna på föreläsning om LCHF. Väldigt intressant var det och lite tänker jag nog ta efter. Men med två barn och en karl som är skeptiskt till allt vad dieter och metoder heter och som dessutom behöver äta.

Han gjorde hälsokoll för nån vecka sen och perfekt kolesterol värde, blodtryck, blodvärde, blodsocker. Irriterande att en del kan äta precis hur och vad de vill utan att det märks. En annan går ju upp ett kilo bara att titta på godis.

Men lite tips tänker jag försöka använda. Äta mycket ägg är inga problem för mig. :-D

Var en kille som hade gått ner 50 kilo på 8 månader med den här metoden och en tjej som gått ner 40. Så visst funkar det men det kräver ju massor av vilja och så stark är inte min känner jag. Inte för att utesluta pasta, potatis och ris. Funkar inte för mig.

http://www.kostdoktorn.se/  Här finns info och tips om LCHF. Han pratade och var väldigt vettig i sina åsikter.

http://www.lifezone.se/startsida-420266  Monique som har gått ner 40 kilo och nu föreläser om LCHF

Idag har vi burit in varsin pall med pellets och mest tagit det lugnt. Skulle behöva städa hela huset. Ser ut som FAN efter en vecka med sjuka barn som  tagit all kraft och tid. Får börja ta rum för rum imån.

På onsdag och torsdag ska jag ut och värva nya medlemmar till Handels. Vecka 6 är uppsökeri veckor i hela sverige. Ska bli jättekul att åka runt och besöka arbetsplatser och försöka värva dom. Snart drar förhandlingarna igång om vårt nya avtal och det kan bli en hård kamp.

Så daniel får vara hemma och mysa med barnen några dagar.

Elin är inne i en sån härlig period. Kan inte sitta still utan går på högvarv hela tiden. Ibland undrar man faktiskt om hon är helt som hon ska. Kan inte sitta still en minut ens. Det måste hända något hela tiden. Ropar högt och går och sjunger. Vill inte borsta tänderna på kvällen heller så det är bråk om det mesta. Man tycker inte man gör annat än att tjata och bråka.
Ibland är hon så jobbigt så man önskar man bara hade Edvin för en stund. Usch vilken dålig mamma man känner sig som då.
Hon är ju världens goaste unge men så intesiv och tjatig. Allt ska hända på en gång och gör det inte det så tjatar hon hela tiden.
Har en liten känsla att mina föräldrar känner igen den beskrivningen lite från deras dotter. :-D

Jag tror att en stor bov är att hon inte får vara på dagis mer än 3 timmar 3 dar i veckan. Hon skulle behöva mer. Så det är väl enda positiva med att snart börja jobba igen. Hon får gå hela dagar på dagis igen. Kommer göra henne gott. Och Edvin kommer stortrivas tror jag.



Så pigg blir med efter vattenkoppor. Sprida ut skräp är så roligt!

Prickar och hög feber

ja fy vilka prickiga och dåliga barn jag har.

Elin var så dålig igår förmiddag. Kissade bara en gång på hela förmiddan och ville knappt dricka. Vid halv två somnade hon i fåtöljen och sov till TIO I SEX!!! Sen var hon som ny igen. Mycket piggare och ville äta lite fil och svepte i sig sin festis på två röda.

Edvin däremot var dålig igår kväll med 39 graders feber och ville inte sova i sin säng. Så inatt har vi inte sovit mycket. Så fort han hamnade i sin säng så vaknade han efter någon minut. Elin sov gott hela natten ända till halv tio så det var skönt.

När Edvin fick sin välling igår kväll kom allt upp igen efter en minut. Så bara att byta kläder på honom och mig. Tur man har skinnsoffa. Jag åkte och handlade och när jag kom hem var han vaken igen. Då fick ha en smoothie som också kom upp igen. Så byta kläder och torka soffa igen.

Ringde återigen barnmottagningen (har nog ringt 6 gånger sen i måndags dit eller 1177) fick prata med en jättegullig sköterska som verkligen lyssnade och tog på allvar att man var orolig. Det hjälper ju så mycket när man känner att man blir tagen på allvar inte bara som en jobbig orolig mamma.

Få i honom vätska var rådet vi fick. Inte så lätt när han kräks upp det igen.

Imorse fick han behålla vällningen som tur var men inte velat äta och dricka mycket på hela dan. Lite vällning bara. I kväll fick han hög feber igen. Han har sovit några små korta halvtimmar på hela dan idag så han var ju så trött men ville inte sova. Så jag ringde barn igen. Och de skrev ut recept på medicin mot klåda så hoppas vi det hjälper.

Jobbigt när de har så hög feber tycker jag. Man vet ju själv hur man mår när man har över 39 graders feber. Man är ju däckad. Men han kunde stundtals busa och gå omkring ändå.

Så nu hoppas jag att det hjälper så han får sova gott inatt. Och jag också. Daniel fick komma hem från jobbet idag med migrän. Han får det så lätt när sömnen blir dålig. Så nu hoppas jag på en bra natt.



Så gott somnade Elin i fåtöljen.



Mitt lilla hjärta med sina prickar



Jobbigt att vara sjuk



Usch man lider med sina barn när de är så sjuka



Daniel tog fina vinterbilder på all snö utanför huset. Kommer det mer vet jag inte vart vi ska göra av det.


vattenkoppor

I söndags kväll hittade vi några små röda prickar på Elin och Edvin och i måndags morse var det rätt många fler. Kom fler och fler under dan och på kvällen hade Elin överallt. I hårbotten, i munnen, ansiktet, rumpan och i underlivet. Edvin har också överallt. Många runt snoppen stackarn.

Igår låg Elin och skrek och gnällde hela dan att det gör ont i snippan och att prickarna är dumma. Hon sov så dåligt på natten och först klockan fyra somnade hon i soffa en stund.

Daniel fick åka hem från jobbet vid lunch med tavegyl mot klådan. men trots alvedon och tavegyl skriker hon ändå.

Inatt har hon faktiskt sovit helt okej. Hon somnade först halv tolv med pappa jämte sig. Edvin har vart vaken flera gånger och inte velat somna i sin säng. la han jämte mig men han sparkade och rullade runt så det gick inte. Så inatt blev det nog knappt en timmes sammanhängande sömn. Så länge jag inte sätter mig i soffan går det bra. Elins gnäll gör det lite svårt att vila också.

Tur att de bara har det en gång och man är hemma från jobbet ändå. Och vädret gör det lite svårt att gå ut också. helt sjukt hur mycket snö vi har nu. Och nu snöar det igen. Skulle tippa på den halv meter snö. Så ikväll blir det att köra snöslunga!



Så här fin var Elin igår



Så här fin är hon idag. Ryggen är också full. benen är på gång också



Bara lite prickar hade Edvin igår



Min söta söta unge!



Bara lite mer prickar idag. Lilla Gubben

Som tur är verkar han störas mest av dom i rumpan när man ska torka där. Men annars verkar han inte besvärad av kopporna. runt 38 i feber har han också och vill väl inte äta så där jättemycket. Så idag får det bli vällning så han får i sig vätska också.

RSS 2.0