Prat

Edvin har börjat "prata"

Han kollar på lampan och säger "ampa" eller "pampa"

Ibland när han får något om man säger varsågod säger han "ack ack"

Säger man "ajaj" till honom så säger han tillbaka.

Och det börjar komma små vinkningar.
Nästa tand är igenom också så snart har han 8 tänder

Helg

Den här veckan har vart fullt upp.

I måndags var det styrelsemöte på avdelningen. Alltid lika roligt. Edvin fick vara med och han sköter sig som alltid perfekt. Han ropar lite ibland men annars är han så snäll att ha med. Bara det finns lite papper att göra sönder änr han nöjd. Och Elin var så nöjd för hon fick vara på dagis och äta lunch.

I tisdags åkte vi in till stan och träffade Jessica med barnen och busade på lekborgen. Lite mat och shoppning gjorde dagen riktigt bra. Jag  unnade mig faktiskt två tunikor på Gina. Fyndade på rean så det kändes bra.

I onsdags trotsade vi snöovädret och gick hem till en av mammorna här i Svaneholm och fikade lite. Tänk att få fika lite och prata lite kan göra så gott för själen.
Jag är så djupt tacksamt att jag funnit dessa goa mammor här ute och ser fram emot många år med barn och bus.

Igår var det upptacktskonferens på Handels och Edvin uppförde sig exemplariskt som vanligt. Han gick omking och charmade de flesta. Somnade en stund och gick lite till. Sen var det bara att rusa hem till mitt Tupperware party.

Men som min vanliga otur fick nästan alla förhinder. Antingen sjuka själva eller sjuka barn. Så det blev min goa mamma och en till. Men det var kul ändå. Jag älskar ju tupperware så det blir fler partyn. :-D

Idag var vi på bvc och Elin tog andra sprutan. Så duktig var hon. Så det blev hamburgare till lunch och glass på stan sen.

Efter mycket velande kommer Edvin också få sprutan nästa vecka. han är ju vart förkyld sen början på december så jag känner att han ska nog ha sprutan då. Ska till läkaren på torsdag och kolla hans huvud så det får tillbaka sin riktiga form ordentligt. Då får han ta den.

Ska även fråga om hans förkylningar som aldrig går över. Nu har han hostat i över 3 veckor. Och vart förkyld så länge så jag vill kolla då det inte är något annat som spökar i hans lilla kropp. Är så jobbigt att höra när han hostar på kvällen. Han hostar så hårt så han riktigt skakar och blir svettig.

Och hoppas inte att Elin känner av sprutan så vi kan gå på dopet hela familjen imån.

Har besämt att från den här veckan ska jag bara dricka läsk på helgen (fre och lör). Och jag har klarat mig hela veckan. Känner mig riktigt duktig jag som älskar Coca Cola. Men nu är jag trött på att vara en fetto och inte komma i alla mina kläder. Träna hinner jag knappt göra och någon diet vill jag inte gå på.
Så jag börjar med det lilla så tar vi godsaker sen när jag klarar läsken utan problem.
En sak i taget.

Fullt ös

Jaha ännu en vecka som gått och man undrar alltid vart tiden tar vägen.

I tisdags gick jag och Linda promenad medans Elin var på dagis. Daniel åkte på kurs så jag hade bilen och kunde lämna Elin på dagis och å¨ka hem med en gång. Vilken lyx det var!!! Var en riktig pärs att gå promenad i all snömodd. Vissa ställen gick det knappt att komma fram på. Var helt slut när jag kom hem.

 På eftermiddan kom Karin med sina barn på fika. Eliva hade fått vattenkoppor så  vi testar nu och ser om Elin får det. Märker vi väl om en vecka eller så.

På onsdan efter dagis tog vi bilen hem till min farmor och handlade lite åt henne innan vi åkte till Bollebygd för att fika med fredde och sen åka till mormor och morfar för att sova där. Elin älskar att sova där. fast nu fick hon inte sova i freddes säng för där sov han. Utan hon foick sova på utdragssängen från bäddsoffan. Så sov jag i bäddsoffan med Edvin i resesängen jämte mig. Fullt hus blev det.

Edvin sov riktigt bra faktiskt. Vaknade väl vid sju tiden så då gick vi ner för att inte väcka Elin. Mormor kom ner för hon skulle jobba och vid halv åtta hörde vi ett brak på övervåningen. Elin kommer ner och säger att hon ramlade ur sängen. Det var hårt på golvet säger hon sen. :-D

Sen åkte vi hem för att hinna till öppnis i svaneholm. Elin blev överlycklig när pappa kom hem precis lagom för att få vara med och sjunga. Jag och Edvin åkte och handlade medans Daniel och Elin var på gympa. Underbart med körkort!!!!

I fredags var vi en sväng på öppnis i viskafors men det var lite för många barn och lite stökigt för att det skulle vara riktigt bra. Ibland är dom visst 15 mammor med barn och då kan jag tänka mig att det är hög volym. Vi brukar vara 6 stycken i svaneholm och det är precis lagom. Sen åkte vi in till stan för att hämta Daniel på jobbet.

I lördags var vi hos min farmor för att rensa i hennes hus inför försäljning. Att en människa kan samla så mycket saker är en för mig en gåta. Vi hittade en tom chokladkartong BÄST FÖRE 95!!!!! varför sparar man den????

Lite fick vi slängt och plockat undan men det återstår massor! Hon ska flytta till lägenhet och den största utmaningen blir ju när hon ska flytta och vi måste tömma hela huset. tack och lov att jag är ledig och inte jobbar.
Skulle behöva en bil bara. Men hästarna sprang inte som vi trodde i lördags heller.

Idag var vi på Opel och Daniel provkörde nya Opel Astra. Sen tog vi en liten provtur i en Insignia. Trevligt med ny bil. Lite trött var den så större motor men det betyder också mer pengar.

Nu ska vi få Elin i säng så vi kan kolla på filmen jag hyrt Gran Torino.

Imån är det styrelsemöte och torsdag konferens och tupperware på kvällen. Fullt ös!
Tänkte låta Elin ta andra sprutan på onsdag också. Har man tagit första är det väl lika bra att ta andra också. har hört att mer än hälften blir så dåliga efter den bara. Så vi får hoppas att det inte blir så farligt.



Edvin gillar att krypa och nu även gå omkring med saker i munnen. Han ser rätt rolig ut




Elin och Edvin är lika galna i att ta av sig strumporna.

Edvin går till pappa


han går!!!


Busiga barn!

Ny vecka och nya bus!

Edvin övar sina steg varje och för varje dag tar han några steg till. Nu går han nästan 2 meter själv. Han släpper ibland det han håller i och tar några steg själv.

I helgen lärde han sig även att ta sig upp i soffan själv. Och fortsätter sen upp på ryggen för att kolla allt roligt som finns i fönstret. Så det blir till att plocka undan.



Han är inte rädd för någon utan klättar som en liten apa överallt. Och han blir så arg när han inte får som han vill.

Sen har han börjat skaka på huvudet när han inte vill äta mat. När skeden kommer så skakar han på huvudet. Håller han något som man ber om att få skakar han på huvudet ibland. Eller när man ber om en puss.

Imån åker Daniel på kurs i två dagar så jag har BIL!!! fatta vilken lyx att ha bil och kunna åka och lämna Elin på dagis på morgonen. på onsdag åker vi till Hotell Listvägen och blir ompysslade av mormor och morfar. Då får morfar slita sig från datorn.

Idag var jag på gympa. Första på typ 2 år. Grymt jobbigt men så skönt det är efteråt. Man känner sig helt överkörd men ändå 10 kilo lättare. Hoppas verkligen jag kan fortsätta sen när jag jobbar också.

Imån blir det promenad med Linda och Viggo medans elin är på dagis. Är så skönt att komma ut lite och sällskap gör det hela mycket roligare också.


Snoriga barn

I måndags var det BVC besök för båda barnen.

Först Elins 4 års-kontroll. Hon klarade rittestet, taltestet och bygga torn utan problem. Inga problem att prata där inte. Sen skulle hon göra syntest och då försvann hennes samarbetsvilja. Hon vägrade för hon ville ju inte ha någon lapp för ögat. Så vi får försöka igen i mars när Edvin ska dit igen.

Hon väger 15,2 kilo min lilla ärta och är 103,5 lång. Hon följer sin kurva som tur är så hon är väl liten helt enkelt. Brås hon på sin pappa så blir hon ju inte så stor i kroppen.

Edvin vägde 8955 och är 74 lång. Hans kurva har planat ut så det var skönt att den inte sjunkit mer. Nu äter han ju bättre också. Fick ett häfte med tips om hur man får barnen att sova. Ett tips var att prova fem minuters metoden. Jag gillar inte riktigt den så jag får se hur jag gör.

Och han somnar ju på kvällen utan problem det är bara det att han vaknar och drömmer ofta på natten. Och låter man honom skrika då vaknar han riktigt och skriker bara ännu mer. han kan ju sova bra om han vill bevisar han ibland.

Tisdag var det äntligen dags för Elin att gå till dagis igen. Hon har längtat efter dagis men ville så klar tinte få och blev så grinig när jag väckte henne. Klart hon har sovit till nio nästan varje dag och nu fick hon gå upp kvart över sju. Men när vi kom till dagis och alla kom springande och ville leka gick det så bra så. Oliver kom och sa att han saknat Elin. Gulligt!

I onsdags åkte vi till stan efter dagis och åt korv till lunch sen åkte vi hem till Annah och lekte och fikade några timmar. Vi träffades på familjeliv när vi var gravida och det klickade med en gång. Även om vi inte träffas så ofta så är det så mysigt när vi träffas och kul att vi har barn i nästan samma ålder så de kan leka sen. Hennes Alva är född i slutet av nov så hon och Edvin lekte riktigt bra nu.

Sen hämtade vi Daniel på jobbet och åkte hem för att äta middag.

Igår skulle vi träffa mammorna i Svaneholm och åka pulka och fika i solen. Men jag tyckte att Edvinsa förkylning är så envis så jag ville kolla upp så det inte blivit något av den. På vårdcentralen tyckte de att vi skulle ring aoch åka in till Barn istället då han är så liten. Så jag fick komma in till barn vid lunch. daniel tog en halv dag vård av barn så jag slapp ta med mig Elin. Fick så klart vänta på läkaren i nästan en timme.

Hon kände han på halsen och kollade i halsen och då har han fått en ny förkylning och är röd i halsen. Så den förra satt i öronen och nu sitter den i halsen. Därför hostar han så.
Så alvedon och Ipren varvat var fjärde timme i 4 dagar.

Igår natt sov han riktigt bra men nu har han redan vaknat flera gånger. Hoppas han sover resten av natten nu.

Idag var vi inne i stan och åt lunch med mormor och morbror. Underbara mormor som bjöd på lunch och hutlöst dyr fika. Hur ska man klara sig utan sin mamma sen??? Usch vill inte tänka på det än.

Imån blir det pulkaåkning och städa hemma. Ska byta gardiner och dammsuga. Dammråttorna biter mig i tårna. :-D



Elin ville att jag skulle ta kort på henne nära. Så här ser hon ut när hon ler.



Min lilla rockstjärna




Min stora rockstjärna



Elin och Bowmore kollar på film.

Nu ska jag försöka få Edvin att somna igen. Han har vart vaken sen tolv och leker för fullt på golvet. Vill inte sova.
God Natt!

Hemma från kylan i norr

Nu är vi hemma igen efter några kalla dagar i Falun.

Vi kom iväg efter en snöig morgon i onsdags. Daniel stackars fick gå ut och skotta snö innan vi åkte. Jätteförkyld var ju inte det så bra men vad göra. Snön måste ju bort så vi kunde komma iväg med bilen.

Vi trodde att Edvin skulle somna gott när vi började åka men ack vad vi bedrog oss. Först efter han fått lite mellis på Rasta i Vårgårda somnade han gott en stund. Elin satt i sin egna lilla värld och kollade på film. Bärbar DVD är världens bästa uppfinning. Skulle aldrig gå att åka iväg med henne annars. Hon frågar efter några minuter när man är framme och sen hur långt är det kvar?????

Efter lunch på Ikea I Örebro var vi åter nöjda och kunde fortsätta. Det blev kallare för varje mil kändes det som och när vi kom till Borlänge vid halv fem visade mätaren i bilen  minus 27!!!!!!
Edvin fick äta middag på Maxi där innan vi kunda åka sista biten mot Falun. Vi checkade in på Hotell Grand och åkte sen till farfar och Lena för att äta middag.

Efter maten tyckte nog Edvin det var dags att visa farfar vilken duktig kille han är.

HAN TOG SINA FÖRSTA STEG!!!!! 3-4 stapplande steg men oj så lycklig han var.

Vid nio var barnen trötta och behövde sova så åkte ner till hotellet och det var bara att lägga Edvin i sängen och gå ur rummet så somnade han. Elin och Daniel gick på upptäckspromenad på hotellet och kom tillbaka med en Aftonbladet och en öl. Bra promenad det. :-D
Jag och Elin läste i hennes tidning sen gick hon också och la sig och somnade med en gång. Så skönt att bara kunna lägga dom och sen veta att de sover.
Edvin vaknade som vanligt på natten och ville inte att jag skulle sitta i sängen bara. Så jag fick lägga honom jämte mig och då somnade han så gott så.

Tyvärr inte jag för jag vaknade med jämna mellanrum och då sov han så gott.

Torsdag morgon och en efterlängtad frukost som jag hade hört skulle vara så bra!
Ack så besvikna vi blev. Två små bord o receptionen var frukosten. Kändes lite så där. Så ja frukost fanns men det var väl allt man kunde kalla den. Tydligen för att det är lågsäsong var det så här lite. Tråkigt men det är vål så det är.

Edvin hade lite gångträning på rummet och oj vad roligt det var. Han blev så glad när han kunde ta några steg mellan mig och Daniel att han blev så ivrig att han ramlade hela tiden. Några steg tog han dock och helt överlycklig.

Sen tog vi tn tur till Kupolen i Borlänge. För kallt för att gå ute hela dan. Som vanligt när vi är där köpte vi skor på Skohuset. Två par vårskor i läder till barnen för 130 kronor är lagom.
Tillbaka i Falun pälsade vi på oss och gick en promenad på stan och frös ihjäl nästan. Det blåste lite också så jag trodde att ansiktet skulle frysa bort.

Kvällen hos farfar och Lena med god mat innan vi åkte till hotellet igen för att lägga trötta barn.

Fredan packade vi ihop och lämnade hotellet för att sova hos farfar och Lena en natt. Vi åkte och hälsade på Lenas föräldrar och fikade lite. Elin är helt hopplös när man är hemma hos någon. Inte blyg för fem öre frågar hon om hon kan få russin. clementin. äpple. Hon tigger till sig allt. Och så söt som hon är så får hon ju oftast det också. Men ibland blir det nästan pinsamt.

Sen gick Elin och väntade på att få träffa farbror Markus så hon kunde få busa lite. Och efter Tacos fick hon äntligen busa.
Och busat han hon gjort med farfars hund. Först var hunden lite rädd för Elin. Men när det gick över. Jäklar så de busade. Elin sprang runt  runt och hunden efter. Sen la sig Elin ner och gömde ansiktet och hunden slickade och nosade i håret.
Det var så kul att se hur hunden lyssnade på Elin när hon sa sitt hunden och lugn och fin. Vi skrattade ofta åt dom.

Igår åt vi frukost och packade bilen för att åka hem värmen. 25 minus var det när vi åkte vid tio. Brrrrrr

Det gick riktigt smidigt hem och vi var i Bollebygd vid halv fem. Grillat blev vi bjudna på. Så skönt att slippa laga mat när man kommer hem med massa packning som ska tas hand om.

Elin lämnade vi kvar hos mormor och morfar för idag var de på Disney On Ice. En mycket nöjd Elin kom hem på eftermiddan. Som hade visat mormor och morfar vilket härligt humör hon kan ha och en vilja av stål.
Tror de såg stora likheter med en viss mamma till den ungen.........

Imån är det dags för BVC för båda barnen. Ska bli kul att se hur stora de är. Känns som de växer massor!

Lite bilder



Härligt vinterväder att åka i



Elin sin egna lilla värld




Edvin busar med Pappa i bilen



Sä här sov vi. Som packade sillar men med gott om plats. Och vilka sköna sängar det var!!



Siri busar med Elin i Farfars knä



Fin vinterbild på väg hem



Bekymrad elin kollar på film. Säkert Barbie som blev en ny favorit.




4 jan 2010

Ja så var årets första helg över. 

I lördags skulle jag åkt till mamma med barnen så Daniel kunde greja lite hemma och vi pka lite pulka. Men Edvin hostade så hest på fredagskvällen igen och var så rosslig så jag ringde och fick komma in till barnaktuen på lördag förmiddag.

De tog blodprov och  så fick han inhalera igen. Blovprovet visade inget som tur var så det är väl bara en riktigt seg förkylning han har. Han var lite röd i öronen men det kunde vara efter hans öroninflammation. Vi fick lite Molipect mot hostan. Så det var bara att lägga några hundra till på Apoteket. Den här månaden är jag en storkund där.

Sen åkte jag till maxi och handlade med en Edvin som satt och ropade och pratade hela tiden. Så pigg och glad blev han efter läkaren alla fall.

Igår åkte vi alla fall till mormor men attans så kallt det var. Vi hade minus 20,4 på natten och när vi åkte var det minus 17. Brrrr. Så elin kollade på tv  en stund. Jag gick upp på vinden och hittade två gamla spel jag och min bror hade. Bamses honungsjakt och nåt racespel med kalle Anka.
Elin har blivit riktigt duktig på att ha tålamod och flytta ett steg i taget. Så det spelade vi några gångern innan mormor gjorde lunch. Skönt att bli lite ompysslad ibland.
Önskar ju att vi bodde närmare så Elin kunde gå dit själv och hitta på saker med mormor och morfar.

Sen åkte vi hem till pappa och grillade god ryggbiff med hasselbakspotatis till. Tur man har en karl som kan grilla!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Vi hade massa planer men de gick i stöpet allihop så nu är det massa lösa trådar bara. Men det ger väl sig.

Måste börja städa bort julen och packa inför onsdag också. Vi åkte tidigt tänkte vi. Det ska visst snöa nästan hela vägen så vi vill ha gott om tid. Tänker inte bli en i olycksstatisiken. Som tur är har vi riktigt bra nya vinterdäck. Något de som krockar och kör av vägen tydligen inte är viktigt.
Läste på aftonbladet om någon som kört av vägen åkte på tio år gamla vinterdäck och nån åkte på sommardäck!!!!
Hur FAN kan man vara så dum????

Jag är en riktigt stolt mamma till två duktiga barn. Två nätter irad har Elin sovit utan blöja och klarat det utan problem. Man blir stolt som en tupp! :-D
Och Edvin börjar släppa taget mer och mer när han går. Ibland håller han bara i sig med en hand. Duktig kille!


Gott Nytt År!!

Så var 2009 till ända och det är dags att gå in i ett nytt årtionde med nya krafter.

Det här året hoppas jag ska ge mycket lyckliga stunder med mina barn och familj och vänner. Nu när jag äntligen träffat och fått några kompisar här i Svaneholm. Innan ville jag flytta hela tiden för det kändes så ensamt. Men nu är vi 5 mammor som har riktigt bra kontakt och träffas om vi kan varje torsdag på öppna förskolan i Svaneholm. Kommer verkligen sakna det när man jobbar sen. En av tjejerna ska desstuom ha en liten till i april så hon kommer vara hemma länge till. Skönt att veta att det är någon hemma de dagar man är ledig sen.

Jag ska även ta tag i min träning har jag lovar mit själv. Är trött på att känna mig tjock och fel och få ångest över att köpa kläder. Med dagens storlekar känner man sig ju inte mindre direkt. Ska börja gympa först en dag i veckan sen får vi se vilken tid det finns när jag jobbar sen. Är ett himla pussel med två som vill träna och mina arbetstider. Och ett jobb där man sluter fyra varje dag vecka ju omöjligt att hitta.

Jag ser fram emot många härliga öngonblick med Edvin nu när han börjar utvecklas i rekordfart. Han kommer börja gå snart tror jag och sen börja prata små söta ord som man inte fattar något av. Elin blir duktigare hela tiden på att skriva och på siffrorna.



Igår skulle 4 av oss mammor fia nyår tillsammans men sjukdomar och brutna fötter gjorde att det bara blev vi som kom dit vi skulle vara. Men det var alldeles lagom. Elin och N lekte så det hördes nog över hela Svaneholm ibland. Elin är inte riktigt van vid någon som har lika stark vilja som henne och att hon inte får som hon vill och N var nog inte riktigt van vid att någon sa emot. Så ibland hade dom riktigt hetsiga diskussioner. Men de lekte riktigt bra och Elin var hur pigg som helst. Edvin somnade som en stock halv nio och vaknade till vid tio.
Elin fick en ny farovitkompis att leka med när N gått och lagt sig hans styvpappa.
Han skulle läsa sagt och lägga pussel med henne. Vi var inte vatten värda. Hon lyssnade inte ens på vad vi sa.

Vid elva tyckte vi att det var dags att åka hem så Elin kunde lägga sig och Edvin i sin säng. Så klart vaknade när vi kom ut till bilen. Men hon ville vara uppe och kolla på fyverkerierna så vi stod alla fyra och kolla när klockan slog tolv. Riktigt mysigt var det. Tjugo över tolv la jag först Edvin och sen Elin och båda somnade på en gång. Edvin vaknade till en gång vid kvar i tre och sen sov han till halv sju. Då satte vi oss i fåtöljen och slumrade till åtta! Så skönt så.

Elin kom ner vid tio i tio och ville spela på datorn. Idag har vi tagit det lungt bara och var ute två timmar mitt på dan och slängde skräp och åkte lite pulka. Edvin sov gott i sin vagn.
Vi orkade inte laga mat idag så vi inledde det nya året med att äta på Thai Silk. De har så god buffé. Man hämtar allt rått och går fram sen och får det stekt. Sen ingår förrät och efterätt också. Man blir sjuktmätt.

Mina hjärnceller stannade kvar hemma för jag glömde väskan med Edvins mat och ingen blöja i skötväskan.Tur att det finns en mataffär i stan. :-D

Imån blir det en tur till Bollebygd och hälsa på lilla mamma. Åka pulka blir det säkert också.

God fortsättning på er!

RSS 2.0