Livet är orättvist!

Fick idag när jag surfade runt på Facebook läsa att en klasskompis från Folkhögskolan fått ett tråkigt besked.

Vi umgicks väl inte så mycket när vi gick i skolan men hon var alltid  snäll och duktig på det vi läste. Sen lyckades hon knipa kille jag trånade efter nästan hela året.   :-)
Hittade varann på¨facebook och jag läser hennes blogg varje dag.


I höstas när hon var gravid fick hon besked att hon har inflamatorisk bröstcancer och var tvungen att föda sin son i vecka 32 för att få behandling. Trots en höst med cellgift, behandlingar har man kunnat läsa bloggen och fått sig några härliga skratt.

Här kan du läsa om Linda och hennes sjukdom

Nu en tid tillbaka har ryggen gjort ont och idag fick Linda besked att det spridit sig till ryggen. :-(


Jag lider så med Linda och hennes familj. Hela gått hela eftermiddan med en klump i halsen.
Men så härligt ändå att läsa hennes blogg och se att glimten finns kvar och vi är många som stöttar och håller tummarna att de hittar ett botemedel.

Önskar att de får ett underbart bröllop i Gondolen på Globen. Du kommer vara så vacker Linda!

Så snälla bloggläsare skänk en slant till Lindas insamling.




GÅ IN HÄR FÖR ATT SKÄNKA PENGAR TILL LINDAS INSAMLING


Och ta vara på varje dag i livet. Och njut av dom du älskar. Det tänker jag göra!

High Chaparall

Så är snart första veckan tillbaka på jobbet slut. Det är både skönt och jobbigt att börja jobba igen. Skönt att få tillbaka rutiner och vardag igen. Men det tycker inte Edvin. De går på jourdagis i två veckor och Edvin skriker och klamrar sig fast vid mig varje dag jag ska lämna. Usch så hemsk man känner sig då. 
jag vet ju att det går över ganska fort men det är jobbigt att lämna och han skriker när det är personal man inte känner.

I onsdags var jag ledig och hade bestämt med Carita att vi skulle åka till High Chaparall. För att Elin skulle få en dag för sig själv åkte vi ut till Bollebygd och sov i tisdags så Edvin fick vara där.

Vi hade verkligen tur med vädret. varmt och strålande sol och massa folk.

Först red Elin ponnyridning. Hon blev i exstas för varje häst hon såg.

Sen åkte vi diligens.



Elin på Snövit



Diligens var väldigt skumpigt och inget för det som lätt blir sjösjuk



Sen åkte vi ånglok och blev rånaden innan vi åkte in i Mexico.



En ful rånare

Sen tittade vi på westernshowen och Leo tyckte det var jättespännande. Men Elin gillar inte när det skjuter och låter högt så jag fick gå iväg med henne mot slutet när de sköt som mest.

sen åt vi köttbullar och mos innan vi gick vidare mot Indianbyn och sen Mexico. Där tog vi båten tillbaka.

Sen kände vi oss trött och nöjda så vi köpte hattar och pickadoller innan vi åkte hem.



Två busiga cowboys!



Min söta lilla sheriff..

Edvin fick också en hatt och en pickadoll som han lekte med så fort han vaknade igår.

Jobbar imån också sen ledig söndag. Ska vara på golvet och plocka på kemavdelningen. Ska bli så kul at få göra något annat än att bara sitta i kassan.

Till hösten väntar nog operation av vänster handled. Karpaltunnelsyndrom har jag som bara blir värre och värre.
Så jag hoppas det ska bli bra så jag får tillbaka kraften i mina händer.

Sista helgen innan jobbet börjar igen

I fredags morse skulle jag satt mig i bilen tidigt för att åka till Karlskoga och hem till Carita. Men Edvin har fler gånger när han ramlat inte velat använda sin arm igen så jag fick en tid hos läkaren och titta på den igen. men det var ingen fara nu heller så jag hoppas det blir bra snart.

Men till slut kom vi iväg mot Karlskoga. Gick välsigt smidigt att köra men det är ju lite nervöst första gången man ska iväg så långt och dessutom köra med GPS. Men fram kom vi och Elin frågade efter hästarna så fort hon hoppade ur.

Så det var upp till stallet och på med sadlar med en gång nästan. Och så lycklig hon var.



Elin och Leo



Elin så nöjd att få rida på Blixten! 




Elin så nöjd så


Effter fredagsmys somnade barnen gott och jag och carita kunde sitta ostörda och prata gammla minnen.

Igår såg det att att bli regn så vi bestämde oss för att åka in till Marieberg för lite shopping. Men först han de med en tur med vagn bakom Primör.

Vi hade tur för precis när vi kommit in så började det att ösregna så vi hade tur. Lite shopping och mat och glass så var vi nöjda och åkte hem igen för att pyssla lite. Vi hade köpt färg och kuddar för att göra tryck på tröjor.



 Men först blev det en kvällspromenad me hästarna.



Pysselverkstan är igång.  Fina tröjor blev det.

Och imorse när vi ätit frukost och gjort oss iordning åkte vi hem till Svaneholm. Carita och Leo åkte med för att tillbringa några dagar hos mormor och morfar.

Och på onsdag ses vi igen för att gå till High Chaprall! Roligt ska det bli


Sista veckan innan jobbet kallar

Att tiden ska gå så fort då? Tre veckor semester är alldeles för kort men bättre än inget och jag kan ju inte klaga på vädret. Hihi.

I måndags åkte vi till Bollebygd och åt mat och lämnade Elin som skulle sova där. Vi åkte hem för att packa till Astrid Lindgrens värld.  Som vanligt packar jag med för mycket men hellre det än att stå där med skitna barn och inga kläder.

På morgonen sprang Edvin omkring och busade och tittade på mig samtidigt som han gick framåt. Pang rätt in i dörrkarmen till Elin rum. Han ramlade omkull och skrek. Han slog i axeln verkade det som för armen bara hängde och han ville inte använda sin vänstra arm alls och blev lite svullen i handen.
Så jag ringde 1177 och hon ringde så jag fick åka till VC med honom och kolla så inget var ur led eller så. Men det verkade inte som någon fara men vi skulle ge honom alvedon under dan.

Vi kom väl iväg vid elva tiden och var framme i Vimmerby vid halv tre. Vi skulle åkt til Västervik men tiden räckte inte till riktigt. Vi checkade in på Vimmerby Stadshotell och kommer upp till världens minsta dubbelrum! 



Här skulle vi då få plats med oss och Edvins resesäng!

Det var ju bara att glömma. Så han fick ligga jämte oss i sängen istället. 

Sen gick vi ut på stan för att äta lite sen lunch. Fanns inte mycket att välja på så det fick bli Pizzerian precis vid hotellet. Jag och mamma åt sallad och Elin och Edvin delade på en pizza.



Lite låga stolar för Elin. 

Sen gick vi en sväng och kollade lite på stan vilket var snabbt avklarat. Elin såg Häst och vagn som hon ville åka. Och ett stadståg som visade stan. Vi hoppade på allihop och fick en mysig tur runt hela stan. 

Precis lagom till vi kom tillbaka skulle hästarna gå iväg så jag och Elin hoppade på vagnen och fick oss en tur. men den slutade en bit bort så vi fick gå tillbaka. men lite motion skadar aldrig.

Vi gjorde oss iordning och gick till Harrys för att äta en bit mat. Vädret hade klarnat upp och var riktigt skönt så vi satt ute och åt. Riktigt mysigt. Elin åt jättebra och när hon var färdig frågade hon om hon fick gå in och dansa. :-D
Hon kan väl vänta några år till innan hon ska börja ränna på HARRYS!

Elin och mormor gick för att sova och jag gick en promenad med Edvin så han skulle somna. Jättemysigt ställe och så fina hus. Men undra hur tråkig den känns på vintern? 
Pappa och Daniel tog en öl och whisky.

Efter frukost tog vi oss ner till Astrid Lindgrens värld och Elin var så uppspelt. Jag hade köpt biljetter på nätet innan så det var bara att ställa sig i kön in så det var smidigt. 
Precis när vi kom in började en liten show med Prussiluskan och poliserna från Pippi som vi kollade på innan vi gick vidare måt Villavillekulla. 




Varmt och helt sjukt mycket med folk! På vissa ställen var det riktigt jobbigt att gå omkring.




Pippi har gymnastik



Elin  och morfar går och kolla i Lilla staden. Vimmerby i miniformat



Elin kramas med sin lilla gubben hon fick av  morrmor och morfar.

Efter en hel dag var Elin nöjd och vi också så vi åkte hem.

Elin hade kul men vi såg inte på allt för hon ville inte så det känns som det kanske kunde väntat nåt år till men det är ju svårt att veta innan.

Så nästa gång vi åker dit blir när Edvin är runt 6 år. Det känns lagom ålder. 


 


Torsdagkväll och Anten-Gräfsnäs

I torsdags åkte vi in på eftermiddan för jag trodde det var ponnyridning i stadsparken men se det var det inte. Men Elin fick syn på karusellen och ropade "Liseberg!!" så var det glömt.

Vi åt kvällsmat på Jensens Böfhus. Så mysigt att kunna göra det med familjen mitt i veckan. Det är semester det!



Edvin djupt koncentrerad med att sätta i pennorna.

Blev glatt överarskad då de har gjort om sin barnmeny. Nu valde man först kött eller fisk. Sen potatis i olika former tex pommes, kokt, friterad potatismos och sen två olika dipsåser tex remouladsås, ketchup, guacamole.
Allt för 34 kronor. helt okej tyckte jag mot hur det var innan. Fanns några färdiga också.
Enda nackdelen är väl att det fortfarande inte är några grönsaker med utan det får man köpa till. men bra att det tagit bort pommes till alla rätter.

Sen lyssnade vi en stund på Playtones. Nja var väl så där. För mycket dansband och för lite ös. Edvin ville inte somna utan levde rövare på torget och ville inte sitta still så vi åkte hem vid halv tio.

Då somnade han som en stock och sov till kvart över nio på fredan. Fick en chock.

Idag åkte vi ganska tidigt för att åka ånglok i Anten-Gräfsnäs.

Lagom till vi kom till Alingsås blev Edvin gnällig och sen kräktes han ner sig. Så det var bara att ta ut han och försöka få bort så mycket som möjligt från stolen. Verkar som att åka bil och vara slemmig inte är en bra kombination. Så det blev in till Ica maxi i Alingsås och köpa nya kläder och våtservetter.

Sen  somnade han som en stock och sov hela tågresan till Gräfsnäs. När han vaknade fick han mat och sen var han som vanligt igen. Lite glass också så var han nöjd.



Tuff Tuff tåget går!




Nu ska tåget vändas så det kan åka tillbaka till Anten. Alla barn fick hjälpa till.



Gott med blåbärsputte




Mina älsklingar sitter och dricker festis




Edvin flörtas!





Härlig bild på tåget.


Imån blir det lugnt. kanske bygga nya sandlådan.

Vilken tur att det går att fälla ihop. Ha ha

foto0200 (MMS)

Vilken tur att det går att fälla ihop. Ha ha


Har precis badat mina vilda underbara barn...

Har precis badat mina vilda underbara barn. Edvin är inne i nån period med massa bus. Han klättrar överallt och Pillar mer än vanligt. Härrom dan kom elin och ropade då stod han på bordet på altanen. Hopplösa unge. Ibland är det svårt att hålla sig för skratt när han kommer med Bus i blicken och gör något han vet att han inte får. Jag Intalar mig varje gång de är riktigt jobbiga att hellre överenergiska barn en barn som bara sitter still hela tiden.


En gnäggande helg

I lördags tänkte jag att Edvin vaknar ju så tidigt så vi kommer iväg tidigt till Svenljunga men icke då. Han och Elin sov till halv nio jämte mig. Jag vaknade före dom.

Men vi kom iväg hyfsat i tid men hade lite svårt att hitta dit. Första gången jag körde till Svenljunga också. Vi kom fram precis lagom till Carita visade sin andra häst Primör av Friheten. Elin var helt lyrisk av att se alla små ponnisar. Primör vann sin klass med jättefin kritik.

Solen stekte rätt rejält och jag hade med mig festis och saft men den tog ju slut fort. Och tomt på kontanter i plånboken. Trodde jag stoppat ner Elins plånbok i sköväskan men hittade den inte ( jo hemma sen, den hade ställt sig upp så jag trodde att den var fodret) men som tur var är Caritas mamma en ängel så Elin fick några kronor till isglass och jag till en dricka sen.

Snälla Carita hade tagit med Leos hjälm så Elin kunde rida en liten sväng. Elin blev så klart överlycklig.



Sen var det en lång väntan på att hästarna skulle vila tyckte Elin. Frågade nog tjugo gånger om de vilat färdigt än.
Edvin sprang omkring i värmen och vägrade somna.

Till slut var det dags för Carita att ta ut Primör igen och Elin fick rida igen. Sen fick Elin hjälpa till att leda han och hålla honom medans vi väntade.



Och Primör blev champion valack på 98898=42p!! Jätteroligt!

När vi kom hem åkte vi ner till sjön och badade och det så skönt. När man vart i en stund var det riktigt varmt.





Så det var en trött och glad tjej som somnade på kvällen.

Igår var det lite mulet och vi behövde vila från solen så vi åkte till Gällstad och Lager 157 med mamma.

Hittade massa fina kläder. Dyrt blev det men fick så mycket fint. Vindjackor till båda barnen och fleeceset så nu är höstens dagiskläder fixade.

Och på kvällen kom pappa äntligen hem.

Idag har jag en gnällig och trött kille som snart behöver sova igen.

Ensam hemma

Snart första semesterveckan slut och bara två kvar. Tiden går för fort!!!!

Vi började helgen med att ha kalas för min älskling som fyllde 35. Han fick en GPS och lite roliga tidningar. En fin skjorta kommer sen också. Jag gjorde salladsbuffé så alla skulle kunna ta det dom tycker om och det var en succé! Perfekt en het sommardag.

Har hittat på massor den här veckan. I måndags kom målaren och fortsatte i hallen. Vi åkte till Lockryd och köpte blommor för en halv förmögenhet. Men som tur var vann jag 3200 på andelen jag köpte på City Knalleland förra lördan. tack för den!!!!
Så nu är våra krukor på framsidan äntligen med blommor i och tre rosplantor vid altanen också. Super blev det!!



Nya tv-bänken och skåpet på plats också.



Äntligen fint på framsidan



Hallen före




Hallen färdig. Lite svårt att se kanske men det är en grå färg. Sen ska det upp eklister vid golvet. Ny lampa köpas till väggen och taket. Kommer bli så snyggt!

I tisdags kom mamma och min bror för att hjälpa till att slänga allt skräp vi hade i garaget. Så nu kan vi äntligen gå in där igen. Tack kära bror och mamma.

Ondagen skulle ju bli så där med vädret så vi tyckte att liseberg passade perfekt. Men inte Edvin tydligen för när vi kom till Tullen kräktes han ner hela sig i bilen. Han kunde inte sitta i sin stol för allt kräk så han fick sitta i mitt knö hem. Så jag och Elin åkte ner själva med mormor och morfar och det var så mysigt att hon fick en kväll själv och för göra allt hon ville. Hon var så glad att hon kunde åka vissa grejer själv. Knatterally satte hon sig och körde som hon inte gjort annat. Ligger i blodet tror jag. :-D

        


Även Daniel blev nöjd när jag kom hem med den här...



Igår åkte jag och Elin in och klippte oss på morgonen och sen åkte Elin och Daniel och fiskade. Jag och Edvin passade på att träffa mormor på stan och fyndade lite.

Höstjacka till båda barnen och täckbyxor till Elin i märket 8848 för 847 kr. Tyckte jag var helt okej pris. Det är ju bra kläder som är lite för dyra för att köpa ordinarie pris. Elin fick en rosa och Edvin en blå.

Eurosko i stan ska nog lägga ner så de sålde ut sina skor. Edvin fick ett par Gore tex skor för 195 kr. Ord 650 kr.
Så en bra fynd dag på stan.

Sen var ju tanken att vi skulle åka till Västerås i helgen för Daniel ska vara domarordförande på en dragracetävling där. men Edvin vaknade med Feber igår kväll så jag ville väl inte riktigt chansa på att det inte blev mer när man ska bo på hotell hela helgen.

Men imorse var den borta och lite gnällig bara men annnars inget. Så var tog en tur till stan idag igen. Köpte nyckelskåp till hallen och så fina bokstäver till barnens rum. Ska skriva deras namn på väggen tror jag.

Sen blev det lite bada i poolen och njuta av värmen.

Imån drar vi iväg till Svenljunga för att kolla på hästar och träffa Carita.

God natt!

RSS 2.0