Sjuka igen

Så var det ytterligare en vecka hemma med förkyld Edvin. Lämnade han på dagis i måndags men hade på känn att de skulle ringa men han klarade sig. Men när jag hämtade så var han lite varm så det vara bara att hålla han hemma. Jättesnorig och hostar med seg slem.

Han blev piggare snabbt men man vet ju att de ofta är pigga hemma men skulle inte orka med dagis.

I onsdags åkte vi till Gekås med kära mamma. Elin fick vara på barnpassningen så vi kunde handla i lugn och ro. Hämtade en nöjd och glad tjej efter två timmar. Blev regnställ till båda barnen och fina kläder till Edvin. Hittade faktiskt fina tröjor till mig också. Min kropp är för fet för deras kläder men tröjor kan man hitta om man har tur.
Jacka är bara att glömma. Provade en 46 som jag inte ens kunde knäppa. För stora tuttar. :-D

Edvin var så snäll hela dan och gnällde bara när han hade kissat igenom byxorna och bajsat. Lite leksaker så klart till barnen blev också. En ny pool och uppblåsbar delfin. Så nu hoppas vi på fint väder snart så de kan bada.

Igår och idag fick Elin vara på dagis 3 timmar så hon fick träffa sina kompisar. Och idag hade de bio och fick popcorn. Elin var superglad. Hon skulle så klart ha på sig sin spindelmannendräckt hon fick igår.

Edvin är bättre men har nog smittat mig. Börjar bli snuvig och svider lite i halsen. Men nästa vecka ska vi väl kunna jobba som vanligt och hoppas att detta var sista gången för i sommar. Vill ju gärna jobba mer än vecka i taget.

Igår fick vi en större summa av min kära farmor som sålt sitt hus. Så nu ska vi greja lite hemma och köpa lite nya saker.

Daniel hade med sig en fin grej hem idag.  En automover!!!! Så nu slipper vi klippa gräsmattan!

En sån här med orange kaross kommer snart gå omkring på vår gräsmatta.

Imån blir det jobba en stund och sen på söndag ledig och besök på Ikea och fika hos bror.

De ska ut och äta på restaurang med mamma. pappa och farmor men vi ville inte gå med våra huliganer. Blir inte roligt att sitta på restaurang med två barn som inte vill sitta still.

Hämtade mina nya glasögon idag så nu kan jag se ordentligt igen utan att få ont i huvudet. Och solglasögon med min styrka i så jag kan se även vid sol. :-D

Trevlig helg på er!


Att de lär sig så fort hur man gör vissa s...

foto0174 (MMS)

Att de lär sig så fort hur man gör vissa saker. Arg som ett bi blev när jag tog bort han.


Kvällsbad för två Skitungar.

foto0165 (MMS)

Kvällsbad för två Skitungar.


Picknick på gräsmattan. :-)

foto0162 (MMS)

Picknick på gräsmattan. :-)


Elins fina teckning.

foto0147 (MMS)

Elins fina teckning.


Edvin äter frukost. Vaknade så klart halv ...

foto0148 (MMS)

Edvin äter frukost. Vaknade så klart halv sex idag. Måste ju ta tillvara på dagen. Idag blir det stan med älskade mamma.


Testpilot

Jag har sökt som testpilot på Smartson på en Canon 550D.
Daniel som är helt fototokig hade ju blivit så glad om han fick testa en. Och det bästa är ju att man får behålla den sen. Han sitter ju varje dag och kollar vilka objektiv han vill köpa och om det finns några begagnade han vill ha.




http://www.smartson.se/testpilot-550D.html



Så håll tummarna.

Oj!

Oj redan fredag. Vart tog veckan vägen.

I måndags var jag med Handels på ett intressant seminariedag i Göteborg. Valvakna var ämnet. Vi fick hör aom hus A-kassan försämrats och alla svåra regler där.

Sen om välfärden hur den snart inte finns längre. Och vilka frågor Handels står för.

Det som är lite skrämmande som man fick höra är att så många röstar fast de inte har en aning om vad det  handlar om. Och de som röstar blankt ger ju faktiskt en röst till alla partier på sätt och vis.

En intressant dag men många kloka ord och jag vet en sak alla fall. JAG VILL BYTA REGERING!
Visst jag ä ringet jättefan av Mona Sahlin men det är inte henne jag röstar på utan partiet. Och nä jag gillar inte heller miljöpartiet men hellre dom är moderaterna och centern.

För vinner de inte kommer de försvaga kollektivavtalet ännu mer. Och jag betalar heller lite mer i skatt och pengar går till skola. vård och barnomsorg. Vad som händer med trafiken det återstår att se.

De har ju redan försämrat så mycket för sjuka, föräldrarlediga, och arbetslösa. De sänkte ju SGI och det drabbar ju alla. Men det är nog inte många som tänker på. Så glöm dina 80% när du är sjuk. Du får bara 77,75%.

Men en sak vet jag säkert. Jag och min bror ska inte diskutera politik för då kommer vi ryka ihop som hund och katt. Så för familjefridens skull är det nog bäst att låta bli. :-D

Resten av veckan har gått i ett. Så jobbigt att inte få vara ledig efter att ha jobbat helg. Så det ska bli så skönt att vara ledig nu i helgen.

Edvin har visat sina härliga humör på dagis. Han blir vansinnig om han inte får äta själv. Man får inte hjälpa honom. Då skriker han högt. Han hade bråkat med en kille om en leksak så han hade rivmärken på kinden.
Tuff kille har jag. :-D

Elin är inne i en hopplös period. Lyssnar inte på nåt man säger åt henne. På dagis idag hade hon visat hur envis hon kan vara. de hade gjort milkshake och hon vägrade att smaka. Så hon fick inte följa med till gympasalen med de andra barnen för att leka. Men hon smakade ju inte ändå. jäkla unge.

Ikväll vägrade hon att lyssna också så det blev rakt i säng utan saga.

Tur att man ibland får bekräftat av de små varför man överhuvudtaget skaffade barn. :-D



Elin hoppar med sin blixtenboll



Mina älsklingar

Hittade en kompis på djurparken härrom dan.

klipp,_edvin__te (MMS)

Hittade en kompis på djurparken härrom dan.


Djurparken

I torsdags hade vi en supermysig dag på Djurparken med Carita och hennes son Leo.

Vädret var helt okej. Inte regn eller sol men lagom varmt ändå.

Elin och Leo var på riktigt bra humör och skötte sig riktigt bra. Som tur var vann båda på lotterna. Elin en andra vinst så hon valde en Gerpard och Leo en tredje vinst så han valde en liten zebra.

De körde traktor, lekte på lekplatsen, Elin red på häst och de åkte tåg.



Stilstudie!




Edvin vågade klappa lite men så fort de rörde sig blev han rädd. de var riktigt keliga och kom fram och ville bli kliade.



Leo hade full fart.



Edvin ville också testa så klart



Elin hade lite problem att följa pilarna. :-D



Två smååå älgar fanns det.





Perfekt  plats att sitta på. nedanför gick hanen och höll vakt




Vi kom ner till sjön och såg att det låg något jämte sälen. de låg alldeles stilla och sov. Hon måste ha fött bara en liten stund innan vi kom dit.




Åka tåg och äta glass. Det är lyxigt det.


Edvin var bra i magen ända tills vi kom ut och han vaknade. Då brakade det till och jag fick byta alla kläder på han.
Enda vi kan komma på att han ätit innan var potatismos. Undra om han kan bli känslig mot potatis?

Det är underbart att ha vänner man inte träffar så ofta men när man träffas är det precis som vanligt. Så tråkigt bara att vi inte bor närmare får Elin och Leo leker riktigt bra ihop.

Men i sommar ska vi åka dit och hälsa på. Elin har ju blivit lovad att rida och det glömmer hon aldrig!!

Elin har äntligen börjat sova länge. Sover till minst nio på helgerna. Lite synd då att Edvin inte gör det  utan vaknar mellan sex och halv sju.
Men jag får ju ta till vara dagen fler timmar. Så okej då!

Nu blir det frukost innan jag ska iväg och jobba. Känns som jag jobbar jämt. Är inte ledig innan nästa lördag. Jobbigt är det när man inte är van att jobba hela veckan. men det ska väl gå att komma in i det också.




Sitter och leker med min nya telefon. Har ...

Sitter och leker med min nya telefon. Har fått pappas gamla. Han har köpt en iphone.


sjukstugan!

Edvin har vart lös i magen och ätit dåligt hela veckan. Daniel ringde till BVC i måndags men det är tydligen vanligt att de blir lösa i magen av slemmet så det lät inte som det var mer än vanlig förkylning. IGEN!!!

Han har sovit mycket också så trött har han vart. I måndags var han så söt. Daniel la honom i sängen för att sova men han ville inte. Men så pekade han på sin vagn att han ville ligga i den. Så Daniel la honom där och han somnade på några minuter.
På dagis lägger de honom i vagnen och så somnar han där på nån minut så han ville göra så hemma också. Gos!

Daniel vaknade igår med krasslig mage också men det berodde nog på att han åt en hel påse jordnötsringar i måndags kväll. Så han fick vara hemma idag också så jag har vabat idag. Tack och lov är Edvin bättre i magen idag så på fredag blir det dagis igen.

Imån blir det Djurparken med Carita och Leo. Ska bli jättekul!


Edvin har blivit så duktig på att äta själv. Idag åt han hela sin lunch själv.



Duktig kille äter själv. Trots att han är vänsterhänt. :-)



Kladdiga barn är glada barn. eller??



Elin nya reklamansiktet för mjölk!



Är på kurs och då är vi i aphuset. Kollade och hittade min bror där. fattar inte hur han kom dit. :-D




Måndag igen

I lördags trotsade jag regnet och åkte till bakluckeloppis på Byttorp för att försöka sälja lite saker. Hade massa kläder med mig och lite annat.

Mamma var så snäll och skulle komma och ha barnen där medans jag stod för Daniel skulle bort. Men Edvin hade feber på fredag kväll så min snälla mamma kom hem hit istället.

En timme stod jag ut sen höll jag på att frysa ihjäl. Fick sålt lite kläder och babygymmet så ganska nöjd var jag ändå. Men helt otroligt hur snåla folk blir för att det är loppis. Att man kan med att pruta på ett par fina shorts jag ville ha 10 kr för. Och tycka att 10 kr för en body som knappt är använd är dyrt.
Så nu blir det att sälja resten på tradera.

När jag kom hem hade mamma diskat. Bättre mamma går inte att ha. Jag hade med mig fika hem som vi åt innan mamma åkte hem.

Gjorde korv stroganoff till Edvin och jäklaar vad han åt. Och halva tallriken åt han själv också. Duktig kille.

Igår åkte jag och elin till Knalleland för att träffa Karin med barn. Lunch på thai och sen lekborgen. Men det var två tjuriga barn som inte riktigt ville leka igår.
Elin är helt hopplös just nu. Så fort hon inte får som hon vill börjar hon stampa, dra av sig kläderna, gnälla, skrika och slänga sig på golvet. Är ju så roligt att hitta på något då.

På morgonen när jag skulle ge Edvin frukost var han inte alls intresserad av nån smörgås. Han fick lite mammafrutti av mig men rätt som det var kom den och mjölken upp igen. Så det var bara att bada herr larsson klockan åtta på morgonen. Och sen blev han lös i magen.

Är ju inte mer än två veckor sen han var sån här sist. Snorig, hostig, lite feber sen slemmig så han kräks.
Så idag får Daniel vara hemma med dom och ringa till BVC och kolla om det kan vara något.

Jag ska tillbringa dagen med aporna på Borås Djurpark.

Så typiskt. Så klart sover edvin fortfa...

Så typiskt. Så klart sover edvin fortfarande men elin vaknade vid sex och Hostade. Att man aldrig kan sova länge allihop. Nu blir det ägg frukost.


Hur fan kör folk??????

Sen jag tog mitt efterlängtade körkort i oktober tog det inte lång tid innan jag kom in ett mönster.

Man tittar inte alls lika noga som man gjorde på körskolan. Så klart kollar man men inte alls lika noga.

Jag blir förbannad på folk som ligger under hastigeten. Sitter och svär i bilen. Elin undrar alltid vem jag pratar med. hahah
har till och med blivit förbannad på en körskolebil och blåste förbi när chansen kom.

Men det som stör mig mest är de som ligger i snittfart!! Vi har en del 50 och 70 sträckor hem till oss. I stan är det ju 50 och sen blir det 70 förbi ridhuset och sen 80. Där ligger en del i 110 och en del i 60. Inte alla flyttar heller på sig så man kan köra om.

Sen kommer en 70 och sen 50 i Rydboholm. Där är det hur många som helst som när man saktar ner till 50 kommer upp och lägger sig precis bakom och nosar i röva. Sen när det är 70 en liten bit kör man ifrån. Så blir det 50  och de ligger i röva igen.

jag blir galen på folk som ska ligga precis i bakom. Skulle jag behöva panikbromsa har jag dom i baken. Så ibland trampar jag till på bromsen så de reagerar och då brukar de flesta hålla lite mer avstånd sen.

Härrom dan när jag skulle till dagis och körde ut mot 30 sträckan kommer en bil i fullfart så det var inte många  cm från min bak. Vad tänker man med när man kommer i 70-80 på en 30 sträcka förbi en skola och dagis?

Idag slutade jag fyra och det är så  underbart de dagar man får en kväll hemma. Jesscia och Ronja kom med lite kläder jag ska sälja åt henne.
Jag ska stå på bakluckeloppis på lördag vid Byttorps IF. Men vädret är ju inte riktigt på vår sida så jag får väl se om det blir något. Har ju så mycket jag vill bli av med.
Alla edvins sommarkläder han hade förra året. Massa fina kläder i storlek 68 och lite 62. Så vet ni nån som vill köpa hojta till.

Min vagn får jag inte heller sålt. Fattar inte varför! En helt underbar vagn i så fint skick och extra saker till. Så vet ni någon som vill köpa begagnad vagn säg till.


helgen i bilder



Igår hade vi internvering på jobbet och efter det jobbad ejag till tre. Åkte hem och bytte om sen åkte vi till Bollebygd och åt god middag. Grillat är det godaste som finns.

Skulle lägga Edvin efter välling men han vägrade att somna i sängen där. Han har ju inte sovit i den så många gånger men det har funkat förr. Så vi åkte hem vid halv tio och då somnade han gott i bilen.

Satt hos mormor och myste lite först.

 Elin fick lördagsgodis och påsen blev tom!!

 Edvin satt hos morfar och fick smaka på flaskan. Mums sa Edvin och fick hicka. hihihi



Idag åkte vi till Strömma för att se när de släppte kossorna på vårbete. Jättemycket folk och man fick gå runt ch kolla på djuren i stallarna.  Jag och Elin gick in till grisarna och kollade. Luktade ju lite illa men Elin sa inget som brukar vara känslig när det luktar. Vi gick och tittade och skulle gå in i en annan del. Då började Elin hosta och klökas så vi fick springa ut.

Och fy så våra kläder luktade efteråt. Har fått tvätta allt när vi kom hem



Kliar gott!



Vissa av korna är helt galna!!



arga leken börjar NU!



Daniel lyckades få en riktig pangbild!



Sjukt stora är suggorna



Men de små är söta



De bjöd på bullar och mjölk och det smakade härligt i solen.



Imorse hämtade jag in Edvin och la han jämte mig halv sex sen somnade han om till KVART I ÅTTA!!!! Så skönt att få ligga kvar i sängen så länge. Elin kom och väckte mig halv åtta.



Mina älsklingar!!



När vi  kom hem satte vi upp nya gungställningen. Så nu är det bara för fröken bångstyrig larsson att lära sig att gunga själv. hon totalvägrar!!

En helt underbar helg  till ända och imån ska jag på jätterolig kurs.

Försäkringsrådgivarkurs inom LO. Ska bli jättekul!

Sov gott alla vänner


Kul med inventering. Åh så...

Kul med inventering. Åh så roligt det var när klockan ringde kvart över fem Imorse. Skulle vara tyst så edvin inte vaknade men en minut efter radio började spela vaknade han. Så idag fick pappa gå upp tidigt också. Undra när edvin ska lära sig att man sover länge på helgen. Jobbar till tre sen blir det grillning i Bollebygd. Imån ska vi till strömma och titta när de släpper kossorna på vårbete.


RSS 2.0