Så var det helg igen

Så var det lördag igen. Jag och Edvin är uppe tidigt som vanligt. Inatt har han faktiskt sovit hela natten från tolv till halv sex innan han vaknade. Han vaknade igår kväll vi elva och var vaken till tolv tiden.
När han vaknade halv sex gick vi upp och satte oss i fåtöljen. Och tydligen somnade jag för när jag la han igen så var klockan tio i sju. :-D Men såklart ville han inte sova vidare då.

Förstår inte hur jag ska få han att inte vakna på nätterna. Och sova lite längre. Vi har börjat med två skopor fullkornsvälling i vällningen han får på kvällen. Se om han sover om han får lite kraftigare välling. För när han vaknar vid sex är han hungrig med en gång. Idag var han inte riktigt så hungrig. Ett matvrak har jag. Äter som en häst men det syns inte på han. Precis som sin pappa.

Edvin kryper omkring överallt hemma nu. Ofta kryper han in till Elins rum när hon är där och då dröjer det inte länge innan Elin börjar ropa åt han att låta bli hennes saker. :-D
Han vill resa sig upp mot allt! Och ibland släpper han taget och står utan stöd någon sekund. Vänder sig från soffan till bordet och släpper taget.
Så vi gissar att han går lagom till jul.

Igår var Ronja, Vincent och Jess här busade. Elin och Ronja lekte jättebra och Edvin och Vincent kröp omkring på golvet. Snart kan de säkert leka riktigt bra på golvet.

Vi åt tacos till lunch och då kom min kära bror och min mor på besök med en jättefin blomma. Bra att ta körkort. :-D

 Söta pojkar

 Tuffa tjejer

När Daniel kom hem åkte jag och Elin och handlade. Det är så härligt att kunna åka iväg själv och handla och få en stund själv med Elin.

Nu vaknade elin. Man blir varm i hjärtat när man ser hur Edvin skiner upp i ett stort leende när han ser sin syster. Dom kommer ha många härliga duster. Har redan fått se prov på syskonkärlek. :-D

Idag blir det en tur till djurparken

Torsdag

Fy vad tiden går fort! Snart är oktober slut och november brukar ju rusa iväg och sen är det jul och året slut.

I söndags åkte jag vill min farmor med barnen och överraskade henne med att jag fått körkort. Kul att se hennes min. :-D 

i måndags tog vi bussen in till stan för att gå till Daniels jobb och hämtade bilen för att åka till Amanda och Alexander och busa lite. Så jag och Linda kunde sitta och tjöta lite skit. Så härligt det är att kunna ta bilen och åka till någon och hälsa på.

I tisdags hade Elin först kontroll av sina öron på morgonen. I juni hade hon lite ont några nätter så vi var och kollade upp det och hon var lite trång i hörselgångarna. Så nu var det återbesök. Hon var så duktig så och satt still när doktorn kollade i öronen. Sen gjorde de ett hörseltest och då fick hon tatueringar för hon var så duktig. två fiskar valde hon och det var minsann en aborre. För i somras när hon var i Hinsen hos farfar med pappa och morfar fick hon två aborrar berättade hon för alla hon träffade resten av dan sen. :-D Goa unge!

Daniel hade firmabilen till jobbet så jag hade bil hela dan. Underbart!

Sen var det in till stan och styrelsemöte på Handels. Elin fick en ny kompis i receptionen och satt där och spelade på Bolibompawebben. Så hon hade skitkul! En liten olycka i byxan fick räddas av att hon fick på sig Edvins mjukisbyxor. Tur att hon är liten i kroppen. Så vi skulle tagit bussen hem för att daniel skulle träna men det gick ju inte då.  Vi hämtade Daniel på jobbet och körde honom till gymet och sen åkte vi hem för att sen åka och hämta honom igen.

Hem och lämna gubbe och barn sen åkta jag själv till Bollebygd för lite shopping på Lilla Jag och Fröken Emma.
Elin och Edvin fick varsin tröja som de ska få i julklapp. Kunde köpa massor med fint men plånboken sätter stopp.

 Så fina tröjor

Det var underbart att kunna åka iväg själv en stund på dan.

Igår var vi bara hemma hela dan och höll på att gå varandra på nerverna jag och Elin. Hon är helt hopplös när hon inte får vara på dagis. Hon vet inte vart hon ska göra av sin energi. Vi var ute en sväng medans Edvin sov.
Sen fick hon världens utbrott för att hon inte fick titta på film när hon bara krånglade och sparkade på fodralet. Så då fick hon gå in på sitt rum tills hon var glad igen. Hon skrek högt men efter några minuter kom hon ut och vad glad igen. Då fick jag en kram och en puss. Edvin då sa jag. Nä jag tror jag struntar i det svarar hon då. :-D

Idag tog vi en tur till stan och åt lunch med mormor. Sen fick Elin äntligen träffa sin bästa vän Eliva. De hade nog saknat varandra för de lekte så bra och bråkade bara lite. Och jag fick snusa lite bebis. :-D Eliva fick en liten bror för snart två veckor sen. Tänk att man glömmer att de vart så små. Och då är han ändå en stor kille redan på nästan 5 kg.

Man blir ju sugen på att få mysa med en sån liten igen men nä här blir inga fler barn. Jag får vänta på att min bror skaffar några.
Så fredde ingen press nu men gärna om två år när Edvin är så stor så jag saknar bebis......

Imån kommer Ronja och Vincent och Jess hit. Vi ska ha lyxlunch och äta tacos. Mums!

Elins lugg var så lång så pappa fick leka frisör. Och det blev ju inte så tokigt.


 Jag och mina busbarn

Ullared!

Imorse laddade jag stereon, satte mig SJÄLV i bilen och styrde mot Ullared. Vilken känsla att själv kunna åka iväg. Jag skulle åkt med mamma men hon ät ruskigt förkyld så hon orkade inte följa med. Och nu kunde jag ju åka själv ändå. Innan har jag ju vart beroende på att någon vill åka med mig. Daniel slipper ju helt och någon måste ju ändå ta hand om barnen för dom tar jag inte med mig in. Kanske Edvin men inte Elin.

När jag kom ner till Ullared mötes jag av kön när jag svängde in mot parkeringen. Ni som vart där vet nog vart jag menar. Vi huset med skorett och lite andra affärer. Regnet öste ner och där stod  dom säkert en timme innan de kom in. Men se inte jag. Min goa vän Anna-Lena hade satt upp mig på listan så jag kunde gå in via kassorna. Toppen!! Det gäller att ha rätt kontakter. :-D

Det var så skönt att kunna gå själv och titta i egen takt. Var ju en del folk så det gick ju inte snabbt. Jag hittade många fina presenter och julklappar till Elin och Edvin. Elin kommer älska sitt garage och sin gitarr.

Lite kläder blev det. Jacka och byxor till Elin och skidbyxor till mig så jag kan rulla i snön. Så nu är plånboken tunn men hade jag köpt allt i vanlig betyg hade den vart milimetertunn.

Det är så skönt att kunna köra och slappna av och veta att jag kan ju faktiskt. Jag behöver inte oroa mig för att göra fel. Så man undrar ju varför gjorde jag inte detta innan???
Jo pengar fanns inte. Det är sjutton inte billigt att ta körkort idag.

Så imån ska vi åka hem till min farmor och ge henne en blomma. För det är tack vare henne jag kunnat ta körkort. Har inte sagt till henne att jag klarat det utan det blir en överraskning.

Man vill ju åka och hälsa på folk varje dag. Så en bensin sponsor hade inte vart fel. Och en liten bil till. Men det kommer ju sen. Nu kan jag ju alla köra själv.

 Hela min inhandling, Julklapparna är gömda.

 Alla kläderna.
Edvin kommer bli så söt i sin pepparkaksdräckt. Hoppas han vill ha mössan på sig också.

KÖRKORT!!!!!

JIPPI!!!! JAG HAR KÖRKORT!!!!

Äntligen kan jag åka dit jag vill. När Daniel är borta kan vi ta bilen och köra på utflykter. Jag är så jäkla glad!

Jag var faktiskt inte så nervös ändå. Lite hjärtklappning bara men annars ingen fara. Uppkörningslärare visade sig vara en körlärare från den körskola jag började på när jag var 16. Körde då med hans far men det funkade inte alls. Och ung och dum som jag var körde jag på i nästan 25 lektioner innan jag frågade om jag snart var klar. Ja men kör två gånger om dan och inget hemma så har du det snart svarade han då.

Då bytte jag körskola och sen efter några lektioner var mina pengar slut. Sen flyttade jag och när jag bodde själv hade jag ju inget behöv av körkort.

Så det var lite lustigt att det var han. Jag fick först köra mot Greyhoundbanan och sen tillbaka till stan. Svänga in vid solänget och backa runt ett hörn. Inte den bästa jag gjort men okej ändå.

Sen ut på vägen igen och ner mot stan. Under viadukten och förbo Onyx och sen vänster tillbaka till Vägverket på Göta. Så inget svårt alls. Jag är lite för avvaktande i rondeller men det kommer ju att man vågar köra på istället för att stå och kolla.

Så ikväll kunde jag själv ta bilen och åka med Elin till gympa. Trodde jag skulle vara nervös att köra själv. Men inga problem. Kändes så naturligt och befriande att köra själv.

Nu fattas bara pengar till att köpa en liten billig bil som Daniel kan ha till jobbet. Men hästarna springer väl som jag vill i helgen så vi kan köpa oss varsin ny bil. :-D

Tack för alla tummar och grattis idag. Har jag klarat detta så klarar jag allt! :-D

Imån gäller det

Imorgon 13:45 smäller det. Bara jag inte svimmar at nervositet.

Just nu är jag faktiskt inte alls nervös mest förväntansfull. Tänk imorgon kväll kan jag själv ta bilen och åka till gympa med Elin. Jag kan åka vart jag vill själv utan att behöva kolla hur bussar går eller om någon kan hämta.

Så håll alla era tummar för att jag inte gör bort mig helt utan visar att jag faktiskt kan köra bil.


Rolig Utmaning


Regler: Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma Bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!
gler: Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma Bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!


1. Vad heter du: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver:Majs
3. Flicknamn: Maja
4. Pojknamn: Martin
5. Yrke:Mjölkbud
6. Färg:m12. Något man skriker: Men för FAN!!
13. Film: Mannen som kunde tala med hästar

14. Något man dricker:Mjälk
15. Band:Mando Diao
16. Djur:Åkersork
17. Gatunamn: Men det var ju svårt
18. Bil Mazda
19. Sång:Mormors lilla kråka


Jag utmanar: Ida Karin Jess Linda Carita


Jag har världens goaste son


Nu kryper vi!



Min goa krypande son

Teoriprov!

Jaha så var teoriprovet avklarat. :-D

Var faktiskt inte alls nervös innan utan trodde att det skulle gå bra. Hade läst på lite vägmärken och annat jag vet att jag har svårt för. Så klart kom inget av det med på prover.
Utan jag fick flera frågot med höger regel och väjningsplikt. Det som är ganska svårt tycker jag. Är svårt när man bara får se en bild att avgöra ibland.

Men 55 av 65 poängfrågor räckte till godkänt alla fall. Så nu är det bara körningen kvar. Och den ska jag väl också klara av utan problem.

Då kommer jag nog var lite mer nervös innan.

Så håll era tummar igen på torsdag!

Spännande vecka

Helgen har vart lugn. I lördags var jag en snabb sväng inne i stan och träffade på mina föräldrar. Elin blir ju så glad när hon får träffa mormor och morfar.
Edvin har nu börjat krypa så smått. När han får syn på något då kryper han på darriga ben.
Men jag lovar att snart kommer det vara full rulle. Han ska ju på och pilla på allt. Så det ärbara att börja plocka undan saker. För nu börjar han ju resa sig mot saker också.

Igår gick vi tipspromenaden som vanligt. Riktigt svåra frågor så vi fick bara 4 rätt. Dåligt!

Veckan blir spännande. Imorgon är det dags för mig att göra teoriprovet för körkort. Jag hoppas det går bra för jag vill verkligen inte göra om. Men det ska nog gå bra.

SÅ HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!

Och senare i veckan är det uppkörning. Så i helgen när vi ska till Ullared hoppas jag kunna köra själv. :-D

 Mina små busar!


Rösta på Edvin

http://www.kexperience.se/godochglad/?id=947

Rösta på Edvin!

Edvin hoppar

Min galna son i sin gåstol


Äntligen Helg!

Oj vad den här veckan rusade iväg.

Edvin har den här veckan lärt sig att sätta sig upp själv. Ligger han på magen så rätt som det är så sitter han. Och på natten när han skriker sitter han upp i sängen ibland.

I onsdags morse gick Elin in till honom först och då stod han upp i sängen. Nu är det bara att börja krypa kvar. Han är så frustrerad att han inte kommer framåt. Men rätt som det är så kommer han ha full fart framåt.

Igår var det budgetmöte på Handels. Edvin skötte sig bra igen. Han är så snäll att ha med så jag hoppas att det går lika bra när han kan krypa sen.

Idag blir det en tur till stan för att kolla in en ny affär och handla lite gott till helgen. Blir nog tacos imån och grilla på söndag.

Måste på allvar sätta mig pch plugga inför uppskrivningen. Men nu när man är så nära det så är man så otålig och jag finner ingen ro att sätta mig. Och på kvällarna har ju Edvin vaknat och vägrat sitta hos pappa och sova.

Inatt har han faktiskt sovit riktigt bra. Han vaknade vid halv elva men så somnade han om snabbt och sen sov han till halv fyra. Då var vi uppe en timme och sen vaknade han tjugo över sex och passade på att bajsa lite så han inte kunde somna om. Så lite tidigt att vakna då men Daniel klocka ringer ju tusen gånger innan han går upp så sovar han inte riktigt hårt så vaknar han ju av den. Och Elin kom så klart in också. Så idag var vi uppe med tuppen.

Hoppas han sover bättre nu framöver.

Ny vecka

Jaha så var det ny vecka igen. Snart bara två månader kvar till jul. Fy vad tiden går fort. Men jag längtar nästan tills  det blir kallt ooch snö. Riktigt mörkt och mysigt på kvällen så man kan tända lite ljus och mysa inne.
Och sen dricka glögg och äta pepparkakor. Men snäll blir man inte av pepparkakor det är Elin bevis på. Så mycket som åt åt förra året och så trotsig hon är ibland så stämmer det inte. Men söt är hon.

Helgen var lugn. I söndags gick jag och barnen tipspromenad så Daniel fick sova ruset av sig. Han var ute på lördan och firade en racevän som fyllde år.
8 rätt blev det och en Gott och Blandat på lotten.

Edvin är så nära så nära att krypa. Han står på knäna och vill så gärna fram och ibland tar han ett krypsteg fram men man måste ju fortsätta sen också. Och han blir så arg att han inte kan.
Igår lärde han sig att sätta sig upp själv. Från liggande på magen till sittande kunde han flera gånger. Duktig pojke. :-D

Två nätter har han äntligen sovit bättre. Bara vaknat en gång och sen sovit flera timmar. Så jag hoppas att det är på väg tillbaka till normala. Då sov han ju ibland från sju till sju med något skrik efter nappen bara.

Imån är det babyrytmik och vi ska spela in en skiva. Är väl inte så sugen på det men kan väl vara kul att ha kanske. Sjunga är ju inte min starka sida.


Mitt lilla bustroll


Busar med storasyster


Jag vill krypa!

Satt och kollade på det vi filmat Elin när hon var liten. När hon började krypa och sen började gå. Och vad dom låter lika på rösten. Skrik och läten är nästan exakt lika. Och så lika på utseendet ibland så det är läskigt.
Elin favoritord när hon var runt året var "ä dä".

Tävlin fråm KL Kids

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från Klkids - märkeskläder för barn & ungdom hos Tant Ulrika"

JAG BLIR TOKIG!

GAAAAAHHHH
Sitter och försöker fixa till min blogg lite så den ser roligare ut. Göra en header med bilder på Edvin och Elin tänke jag. Men jäklar så svårt det var.

Edvin ligger i vagnen och sover. Inatt vaknade han varannan timme. Jag försöker ge honom nappen bara och sen gå ut. Men jäklar vad han skriker och blir så arg. Tar spjärn på sängen och böjer sig i en båge och tar i från tårna och skriker. Och det tar mig emot att låga honom ligga där och skrika. Ibland funkar det att låta honom skrika lite så är det bra sen. Men det här skriket är något annorlunda. Så fort jag är jämte och tar upp honom somnar han om.

Men jag måste sitta i fåtöljen en stund för lägger jag ner honom för tidigt så vaknar han igen. Jag får leva på hoppet att det snart går över och han sover hela natten som han gjorde innan.
Och den jäkla tanden är inte uppe heller. Rätt som det är kommer väl flera tänder på en gång.

Skönt med helg igen. Den här veckan har Elin vart på dagis varje dag utan måndag. Och det märks på henne. Hon har somnat i fåtöljen på kvällen. I tisdags var hon där hela dan och så trött hon var på kvällen och i onsdags när hon kom hem.
Nästa vecka blir det nästan som vanligt. Bara torsdan som är hela dan. Då ska jag på avdelningsmöte hela dan. Går bra att ha med Edvin så länge han inte kryper eller går tror jag. Då blir det nog lite värre.

Idag blir det lekborgen med Karin och Eliva. Sen handla lite gott inför helgen. Daniel ska ut imorgon så jag får nog lyxa till det med något gott till mig och Elin på kvällen. Frågar du Elin säger hon köttbullar!!! :-D

Behöver lite mys i höstmörkret. Är så less på allt just nu. Vill att det ska hända något nytt.
Känner mig blek,tjock,fet och ful. Men hur ska jag göra n¨got åt det då? Hinner inte träna och jag har så lätt att tröstäta lite när jag inte mår riktigt bra. Får se till så det inte finns något onyttigt hemma att äta. Och se till att börja gå ut på en promenad när Daniel kommit hem.

Jaja huvudsaken är att jag har mina barn och att dom mår bra. Tur att man kan leva på kärlek till sina barn.


Tisdag 6 oktober

Jaha så har veckan dragit igång också. Fy vad tiden går fort. Snart är det jul och sen är det bara lite kvar tills jag börjar jobba igen.
Jag har redan sån ångest att börja jobba igen. Vill verkligen inte tillbaka. Jag har inte ens den tanken att mina bra arbetskamrater gör det värt att jobba där. För jag vet att trots att vi kan skratta och ha roligt så när jag går så pratas det och skrattas bakom ryggen på mig.
När man inte ens kan lägga en tjuga till en present till mig för att jag fått barn har man sjunkit ganska långt tycker jag. Trots att de lagt till alla andra som fått.
Men jag får gå dit och göra mitt jobb och tänka att jag är värd något bättre och att det kommer att komma ett bättre jobb till mig.

Idag har jag och Edvin vart på detaljträff på avdelningen. Det är så skönt att vara med människor som står för samma åsikt och förstår hur man tänker. Sen jag blev fackligt aktiv har jag växt som människa så mycket.
Tycker det är synd att inte fler förstår nyttan med det fackliga.
Tänk utan kollektivavtal kan din arbetsgivare ge dig vilken lön han vill. Vad sägs om att arbeta för 50 kronor i timmen. Vardag som helg! Vem skulle vilja det?

Imån blir det lugnt. Ska lägga in mina aktioner på Tradera så jag har mer pengar att handla på Ullared sen. :-D

Tävling med så tuffa kläder

Jag vill vinna ett presentkort värt 400kr från SweetFunky hos Tant Ulrika

Fredagsmyyyyyys

Så var det fredag och jag hade tänkt vara hemma hela dan och städa. Så tråkigt!!
Som tur var räddade Jess mig med ett SMS och undrade om vi ville träffas på lekborgen. Så klart vi ville!
Så idag har vi umgåtts med våra goa barn på lekborgen. Sen Mcdonken och lite shopping. En riktigt trevlig dag. Våra tjejer leker så himla bra ihop och det är jättekul. Hoppas våra små pojkar leker lika bra sen.
När vi var små var vi precis som syskon jag och Jess. Vi bråkade en hel del men blev alltid vänner igen dan efter. Vi har verkligen stått ihop i vått och torrt. Har alltid vetat att jag har henne vid min sida. När jag hade det riktigt tufft i skolan visste jag att jag hade henne som stöttade mig. När jag inte hade några vänner i skolan visste jag att jag alltid hade henne.
Är tråkigt att vi inte bor båda i Bollebygd längre men snart har jag körkort och då kan jag åka till Bollebygd när jag vill.
När Daniel kom hem åkte vi till Skene och handlade lite. Sen blev det fredagsmys med revben, potatissallad och vitlöksbröd. Jag ska snart sätta tänderna i den stora godispåsen jag köpte idag.
Imån blir det lugnt och lite affärstittande.
Satte Edvin i tvättkorgen när jag skulle ner i källaren. Men det var ju livsfarligt. Han skulle ställa sig upp hela tiden. Han är helt hopplös. Ska ställa sig upp mot allt. Och han vill så gärna krypa och står på knäna och gungar. Så snart har vi full fart här hemma.

RSS 2.0