Säljes och Skänkes

Hade lämnat saker på loppis idag och fick massa saker tillbaka som jag inte vill ha kvar. Så jag tänkte jag kollar om någon av er kära bloggläsare vill köpa eller ta något.

Pengarna jag får för saker går till min fina vän Linda. Hennes insamling till Bröstcancerfonden.

Böcker tänkte jag ge bort eller så betalar ni valfri summa för en bok. Annars ser ni priset och storlek under varje bild.



Två uppläggningsfat i mindre storlek till tex gurka, sylt, gele, fetaost 10 kr styck
Två vita blomkrukor, lite ovala i formen så man får nästa plantera i dom för att det ska bli riktigt bra. 10 kr styck



Hög glasburk med trälock. Valfritt pris
Rullande gubbe från Brio. 20 kr
Liten söt keramikkruka Valfritt pris
Drinkmixer. Skaka din drink. valfritt pris
Blå rund blomkruka 10 kr



Vit vas. Jättefin till rosor. 20 kr



Två högsmala blomkrukor med hjärta på sidan. båda för 20 kr
Två små vita ovala blomkrukor båda för 10 kr
Hög vit räfflad blomkruka 10 kr
Ljushållare att sätta på väggen 20kr



Slalompjäxor i storlek 27. Jag har storlek 39-40 och de passar men inte med tjock strumpa i. Så jag skulle tippa på att de är ungefär storlek 38-39. Använda en vecka och en gång till efter det.
150 kr



Bordsunderlägg 4 stycken av varje. 4st 10 kr
Blå randiga är en långsmal duk 10 kr




Två lampfötter 20 kr styck



Hållare för hushållspapper 10 kr
Två plastglas med blomfot Varlfritt pris
Sparbössa Nallebjörn valfritt pris



Svarta skidbyxor Everest i storlek XL. Väldigt lite använda
50 kr



Kavaj och byxor från H&M. Anvnänd en gång. Innan barn ändrade kroppen.. :-D
Storlek 42. 50 kronor







Böcker är gratis eller valfritt pris



En klassiker om barnens utveckling 50 kr


Skriv i kommentarsfältet vad ni vill ha och er mailadress så kontaktar jag er. Eller en kommerntar på Facebook.

Hjälp mig samla in lite pengar nu!


Är jag dum eller??

Hade ett väldigt irriterande samtal med rektorn på vår förskola igår.

När man är hemma med ett sjukt syskon anser jag att man ska få lämna det friska syskonet på dagis en stund för att det ska bli lite lugnt hemma några timmar. Så klart inte vid magsjuka!

Ringde kommunen och visst har man rätt till det men rektorn bestämmer hur många timmar.
En på jobbet som bor i Fristad berättade att där får de lämna hela dan om de vill när syskon är sjuka. De har även 15 timmars på tre dagar i veckan á 5 timmar.

Men se det tycker vår rektor är fel. För jag jobbar ju eller studerar ju inte och då erbjuder de tre timmar för att barnet ska bibehålla kontakten med förskolan. För det är inte för förälderns skull.

Men skit i mig!! Det är ju för Edvins skull i det här fallet. Att han ska få några timmar då jag kan ägna honom full fokus och han får vila i lugn och ro utan en syster som vill busa och leka med honom.
För det kan han ju inte motstå hur trött han än är.

Men jag jobbar eller studerar ju inte sa han två gånger. Blir så jävla förbannad på hans intställning och vägran att lyssna ordentligt på vad man säger.

Och han kan inte kommer med konkreta orsaker heller.
Eller är det jag som ställer orimliga krav????

Mina sjuka lilla gullunge

Rapport från sjukstugan

var ju på Vårdcentralen i tisdags och fick nytt recept på Bricanyl till Edvin och han verkade hyfsat pigg under dan Så jag trodde att det går över på någon dag det här. TJI fick jag!

I onsdags morse vaknade han med seg slemmig hosta och jättehes. Feber som steg under dan och väldigt trött. Ville inte äta eller dricka speciellt mycket heller. Sov inte mycket middag för han vaknade och hostade hela tiden. Hostade så han kräktes segt segt slem stackarn.

Han la sig för kvällen men vaknade vid tio och var jätteledsen och hade svårt att hosta för han var så tät. Och lite högre feber igen. Så jag ringde 1177 och hon sa att åk in med honom. Så halv elva åkte jag till akuten med han för att få slemlösande hostmedicin så han kan andas bättre.

Elva kom vi in och fick vänta i väntrummet till strax innan tolv. Edvin lekte och stod vi en skrivtavla tillsammans med en annan pojke och ritade. Så söta var dom.
Strax innan tolv fick vi gå till ett undersökningsrum men där ville väl inte han vara! Drog i slangar, upp och ner i sängen. Skulle ut i korridoren och gå till bilen.

Halv två kom doktorn!!! Lyssnade på han och lungorna lät bra tittade i öronen och de var lite röda. Han var så duktig min kille och satt helt still så hon kunde kolla och lyssna. Gapade när hon bad honom och kollade i halsen.

Men ingen penicilin mot öronen för det har de visst fått resttiktioner på att inte skriva ut så mycket. Och ja visst man ska inte ge penicilin för ofta och i onödan men barnen ska inte lida heller tycker jag.

Men slemlösande kunde hon ju fixa så skulle vi komma tillbaka om han fick högre feber. Fick med ett lite rör med Molipect så han kunde få på när vi kom hem. Så klockan två åkte vi hem igen och då var Edvin fortfarande vaken men han somnade rätt snabbt i bilen. :-D

Trodde han skulle sova som en stock länge på morgonen men han vaknade och hostade igen och kräktes lite och nu med högre feber. Han somnade sittandes i soffan efter att fått upp massa slem. Sen sov han i nästan 3 timmar.
Mormor kom hit på eftermiddan för att jag skille kunna åka och hämta ut medicinen. Men när jag kommer till apoteket har hon inte skrivit något recept!!!!! Jävla pucko!
Gick upp till VC och bad de skriva ett recpet och hon skulle be läkaren men hon ringde sen vid fem och läkaren hann gå innan så ingen medicin.
Ringde då till 1177 igen för att kolla om man kunde få recpet utskrivet ändå men nä det gick ju inte och man söker ju bara till akuten om det är väldigt akut.

Klockan fem somnade Edvin igen och sov till halv sju. Då hade han över 39 i feber. Ringde då direkt till akuten och sa att hon glömt skriva recept och han behöver verkligen. Inga problem säger läkaren jag pratade med då.
Så det var ju bara för Daniel att sätta sig i bilen och åka och hämta.

Inatt hade han också hög feber och sov oroligt och vaknade med 38,4 imorse så det blev en ny tur till VC med pappa. Han somnade på förmiddan och sov en stund idag också.
Öroninflammation och en kur med penicilin blev det. Sist han fick Kåvepenin fick han utslag så nu får han Ery Max istället. Lite röd i halsen också men ingen halsfluss.

Under dan har han piggnat till väldigt mycket och ätit lite grann och druckit bättre. Så nu är et nog på väg åt rätt håll. Vara hemma några dagar och få tillbaka all kraft och äta ordentligt.
Lite mindre hosta också, nu låter han som en gammal rökare när slemmet blivit lösare.

Man lider så med sina barn när de är sjuka! och ibland känner man sig mesig som går till läkaren för minsta lilla. Men jag går hellre en gång för mycket än väntar för länge så det utvecklas till något värre.


Mina små sångfåglar


Rösta på fina Linda




Hela mitt hjärta gråter när jag ser denna fina film de gjort om Linda.

Rösta snälla så hon vinner Årets Hjälte-Mama. För det är hon verkligen!



Dax för vab igen

Så var det dags för lite vab igen. Edvin vaknade imorse hes och rosslig med krupphosta. Fick ge honom Bricanylhostmedicin och sen ringa 1177 och kolla om de tyckte jag skulle åka in med honom och inhalera.
men fick en tid till Vårdcentralen och när vi kom dit var han ju så klart mycket bättre och pigg.
Fick nytt recept på mer Bricanyl men annars verkar det mest som lite krupp.
Man blir ju lite nervös att det ska bli lunginflammation igen. var ju inte så längesen han hade det.

Han och Elin har röjt omkring här så man nästan undrar om han är sjuk. Men dagis är ju en annan fast så det hade han nog inte orkat. Han får vara hemma imån också så är jag ledig på torsdag. Så blir det nog bra.

I helgen var jag och Elin på lite semester. Vi sov hos mormor så Edvin kunde vara där i fredags när vi åkte. Så han blev ompysslad av mormor och sen fick morfar busa när han kom hem. Vi tänkte åka vid tio men Edvin sov till HALV TIO!!! Första gången nånsin. Så det blev lite senare iväg.

Jag och Elin åkte till Örebro först för att äta lunch på Ikea innan vi åkte hem till Carita där Leo väntade spänt. de började leka med en gång och kom så bra överens. Riktigt roligt att de kan leka så bra trots att de inte träffas så ofta.

Vi åt tacos och hade fredagsmys.
Leo frågade Elin om hon ville sova på madrass i hans säng och det ville hon faktiskt. Trodde inte jag men det gick jättebra. Roligt att hon vågar göra lite mer saker själv.

Så fort vi vaknade på lördan började Elin fråga om när hon skulle få rida. :-)
Vi åkte till Karlskoga för lite shopping först och lunch på stan. Elin fick en fin vinterjacka.



Elin blev så klart överlycklig när hon fick rida på Blixten.
Själv med grimskaft red hon också. Jag fick inte hålla i. "Jag kan själv mamma!"



En glad tjej på Blixten. Som blev så fint borstad och fick godis sen för att han var så snäll

Efter ridturen åt vi grymt god Annanaspaj, visste inte hur jag skulle sluta äta den. Måste göras någon dag här hemma.

Sen tog Carita med mig ut till stallet och F fick vakta barn. Vi skulle köra travhäst. Riktigt roligt att få testa det även om det går mycket fortare när de går i "travtempo" gick det fort. Och när jag fick testa att hålla i tömmarna gick det fortare och fortare. Det var en konst att hålla kontakt med munnen lagom så han inte sprang så fort. Undra om jag hade vågat sitta kvar om han sprungit snabbt. :-D

På kvällen blev det grillat och en tidig kväll. Elin var så glad när hon fick följa med ut i stallet och ge hästarna kvällsmat.  Man blir trött av frisk luft.

Söndag vaknade barnen tidigt så det var bara att gå upp. En god frukost och sen stallet så Elin fick åka vagn bakom Primör. Sen var hon nöjd.

Carita gjorde så goda dumlekakor innan vi åkte hem igen. Elin var väldigt nöjd med helgen och visst önskade jag att Karlskoga låg mycket närmare....



Elin känner sig som hemma och hittade så klart en häst att leka med




Iphone är en bra leksak.....
Lurade Carita att ladda ner en app med en katt som härmar de man säger och gör olika saker. Det finns även en flodhäst, igelkott och fågel. De var så söta när de satt jämte varandra och gjorde samma saker. :-D


Tävling hos Linda


Jag tävlar på LINDAS BLOGG om en TASSIMO + startkit av varma drycker.


Åh jag hoppas verkligen att jag vinner. kanske jag kan lära mig att dricka kaffe.



Trots!

Får man bli helt tokig på sina barn???

Elin är antagligen inne i någon känsloperiod och går från att få utbrott och skrika och stampa och slänga saker när hon får ett nej. Till att när hon inte vill göra det man säger lägga sig ner på golvet och åla sig och vara helt tyst. Svarar inte när man frågar eller säger något till henne.
Är ungefär som som hon helt stänger in sig i sig själv. Håller på med fingrarna i munnen och bara kolla bort.

Hon får såna utbrott så fort hon inte får det hon ber om eller vill. Man har lust att säga ja till allt bara för att slippa ett utbrott men det funkar ju inte heller.

Och Edvin är inne i en period då allt är nej. Allt man frågar får man ett nej först. Vissa saker gör han ändå men ofta är det nej. Och han ska själv bestämma vilka kläder och skor han ska ha på sig. Annars blir han tokig.

Så tålamod är min största kraft just nu. Orkar ju inte bli arg för allt heller då skulle jag vara arg hela tiden.

Tur att de gör en glad vissa stunder med sina kommentarer och saker de gör. Edvin är helt tokig när han kör sin bobycar så snart får vi nog ställa ut den på altanen.

På fredag ska jag och Elin åka iväg själva till Leo och Carita och få några dagar själva. Ska bli så roligt och jag tror Elin behöver det också. Edvin behöver några dagar utan mig också.

Ska bli roligt att sniffa lite häst igen och Elin får rida.

Utmaning!

Fick en utmaning av min goaste barndomsvän Jessica.

Man ska välja ut en favoritbild och berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat. 

 

En sån underbar syskonkärlek mina barn oftast visar varandra är helt underbar.

Det som ligger mig varmt om hjärtat

1 Mina underbara familj
Min sambo som står ut med mig. Mina underbara föräldrar som alltid ställer upp och min bror som alltid får mig att skratta. :-D

2 Mina riktiga vänner
Jag har några få riktiga vänner som jag värdesätter väldigt högt.

3 Att få  hjälpa till
För mig är det väldigt viktigt att få möjlighet att hjälpa andra människor på ett eller annat sätt. Så jag värdesätter mitt fackliga arbete för jag vet vilken skillnad det kan göra hur man trivs på sitt arbete.
Att få stötta en vän som har det svårt och jobbigt är väldigt viktigt för mig.

Jag vill skicka utmaningen vidare till

Min kusin Carro som har en fin blogg och snart har sin andra lilla tjej hos sig.

Till Ida som räddade mig från att vilja flytta från Svaneholm för jag kände mig så ensam

Till Linda som kämpar mot den värsta mardrömmen man kan tänka sig men orkar ändå vara en underbar vän och ge oss bloggläsare underbara bilder och en hel del skratt.


Helg

Så var halva helgen snart över. Helgen går så fort när man jobbar lördan. Jag hatar verkligen att jobba helgen när jag skulle kunna hitta på saker med min familj och åka på utflykter. Men så är det ju inom handeln och man får njuta av att vara ledig en dag i veckan istället.
Men det är lika tråkigt varje lördag morgon jag måste gå upp för att åka till jobbet.

Imån blir det som vanligt tipspromenad. Det är så  underbart att komma ut en stund varje söndag förmiddag.

Så här vacker var det förra veckan



Ner mot sjön där vi badar på sommaren och kan åka skridskor på vintern



Vackra färger ute på hösten



Efteråt är det fika med hembakdat. Edvin fattade grepper om kaffemuggen med en gång.

Imån eftermiddag ska jag åka hem till Annah och mysa med lilla Adam som är 2 veckor. Sååå mysigt det ska bli.
Jag och Annah hittade varandra på familjeliv när jag var gravid med Edvin och hon hade sin Alva i magen.

Vi hittade varandra direkt och det känns som vi känt varandra hela livet. Såna vänner gör livet härligt!

Kommer säkert bli riktigt bebissugen när jag är där. Och visst jag är ju en sån där tokig en som älskar att vara gravid och föda är så häftigt!! Det gjorde ondare med Evin och gick fortare så skulle det ´blivit en till hade nog bilen legat risigt till. :-D
Men det är så häftig känsla när man ligger där och känner hur kroppen tar över och man bara följer med och känslan när den lilla kroppen kommer upp på magen och man får se vem som sparkat och bökat i magen i nio månader är underbar.

Men så tänker man ju att de ska växa upp också. Och med två vilda huliganer hemma så är jag väldigt nöjd med mina två. Edvin är helt hopplös nu. Tror en liten trots börjar komma.
Allting är äh = nej!
Han ska göra som han vill annars skriker han och blir tokig. Vill välja själv vad han ska ha på sig annnars slänger han sig på golvet.

Det går magsjuka på dagis nu och jag hoppas hoppas vi slipper denna gången också. Verkar vara en elak omgång. Hela personalen på Edvins avd har blivit smittade och några barn.
Elin har än så länge inte haft det och jag väntar gärna några år till.

Jag har bara haft det typ 3 gånger totalt och senast var nästan 15 år sen. Så jag hoppas att de ärver mina anlag mot det.



Edvin övar på sängkammarblicken...

jag får nog hålla hårt i min son ser jag...




Elin i sin fina tröja hon skulle kunna ha varje dag om hon fick. Det är bara hästar i huvudet på henne nu.



Snart dax för operation

Det börjar närma sig operation för min del. 1 nov ska jag operera handen. Vänster eller höger vet jag inte än men jag tror jag tar vänster först. Kommer vara nog så handikappad med bara en hand.

 

Karpaltunnelsyndrom / Översikt

Det är vanligt att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Om besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret kan det vara karpaltunnelsyndrom, som är vanligt men sällan farligt.

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handen. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm. Det kan till exempel bero på
  • senknutor eller inflammerade senhinnor
  • inflammerade leder eller artros i handen
  • att vätska samlats, på grund av till exempel hormonförändring.

Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerver och muskler skadas. Karpaltunnelsyndrom kan också innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.





Och ja funlig är jag. Ibland kan jag inte ens greppa ett mjölkpaket utan det vara slinker genom handen. Det känns som händerna inte hänger med när man försöker röra dom.

Värst är på natten när man vaknar av att hela handen somnat. Tar man på handen så känns den jättetjock. Konstig känsla.

Så det ska bli skönt att få bort domningarna. Sen hoppas jag att smärtan i händerna och fumligheten försvinner snart också.

Värsta är väl att gå tillbaka och jobba med samma igen då jag tror att det är jobbet som gett mig besvären. Alla monotona rörelser i kassan. Har haft ont länge.

Men nya jobb som man har chans att få växer inte på träd så i dagens arbetsmarknadskris är jag glad att jag överhuvudtaget har ett jobb. Och jag trivs ju ändå med jobbet.

Men när man känner att kroppen redan börjar protestera så blir man ju lite rädd vilka besvär som kommer sen.

och mina vänner!

Glöm inte att köpa Rosa Bandet och stöd kampen på bröstcancer!

Dumma Cancer!!

Har skrivit tidigare om Linda en väl från året jag gick på folkhögskola.

Hon drabbades i höstas av inflammatorisk bröscancer och fick cellgift och strålning mot detta. Men de dumma cancermonstren vill inte försvinna utan har nu spridit sig till skelettet och levern.

Men varje dag orkar hon skriva i sin blogg med både humor och allvar i en härlig blandning. Man blir faktiskt ofta glad när man läser i hennes blogg. Man ser att hon orkar se förbi allt det tunga och jobbiga. Men så ibland när det blir för jobbigt och det kommer tunga besked då är det så jobbigt att bara kunna läsa och skriva några rader.

Man vill så mycket mer än att bara skriva. Varje dag måste hon gå upp för att ta hand om sina 4 barn varav två är under 2½ år som dessutom ofta är sjuka. Man önskar att man kunde klona sig så man kunde vara där varje morgon och hjälpa till så hon fick vila och ta det lugnt.

För någon vecka sen skrev hon om sin längtan att åka tillbaka till New York och en annan cancerdrabbad bloggare som Linda kontakt med drog igång en insamling för att uppfylla den drömmen. På bara några dagar samlade vi bloggläsare ihop över 20 000!! Tänk vad engagemang kan göra!  En resa kan bli av. En lite sen bröllopsresa dessutom då Linda och hennes lars vann att gifta sig i Gondolen på Globen i somras.

Men så igår fick Linda besked att de dumma cancermonstren fortsätter att sprida sig i skelettet och orsakar stor smärta.

Men jag hoppas att de kommer iväg på en resa snart ändå så de kan koppla av från allt vad cancer och sjukhus heter och skapa lite ljusa minnen.

För utsikterna ser ju inte så ljusa ut för en fin och söt vän som jag önskade att jag bodde närmare.
Och den dagliga blogginläggen kommer jag sakna massor. De har blivit en del av vardagen.

Så snälla mina vänner stöd Rosa Bandet insamlingen och köpa saker som stödjer Rosa Bandet.

Skänk en peng till Lindas insamling



Ta hand om er!

Buzzador!

Nu har jag kommit med i en kampanj från Buzzador igen.

Den här gången får jag (eller nja Edvin) testa Pampers Blöjor 7-18 kr. ActivFit heter som. Väldigt tunna och smidiga
Men min lille skrutt vägrar ta på sig dom så jag fick ge dom till en granne som har ett fosterbarn som är lika stor som Edvin. Han är ju van vid byxblöjor och tydligen väldigt medveten om skillnaden mellan vanliga och byx.

Sen har jag 5 stycken kuvert med prover i som jag ska dela ut. Är det någon som vill ha så hojta till bara!




Vill du också gå med i Buzzador? Klicka här!

kanske dags att börja igen

Längesen jag skrev något nu. Har inte haft orken och lusten att skriva men nu tror jag att det blir lite inlägg ändå.

Livet går sin sakta gång framåt. Sommaren tog slut väldigt fort och hösten kom fort. Och snart är det väl jul också. Har börjat köpa lite julklappar redan. Var på Gekås igår och började lite smått.

Edvin röjer runt som en vilde på sin Bobycar och pratar och pratar. Han försöker härma det mesta man säger och han har egan ord för väldig mycket. Helt  galen i lastbilar (babil) och traktorer (taktor). Så fort Daniel sitter vid datorn vill han gå dit för att kolla på dragster.

Efter lunginflammation och öroninflammation har han fatktiskt varit frisk. Väldigt skönt. Vi lyckades undvika magsjukans första omgång. Och det är jag väldigt tacksam för. Slipper gärna några år till. Elin har inte haft det än heller.

Elin går mest och tjötar om hästar. Allt med häst på vill hon ha. Och så fort hon ser en häst vill hon rida på den. Undra om barn kan få ett intresse medfött??? För jag har faktiskt inte gjort något för att få henne intresserad av hästar. Kan inte riktigt bestämma mig om hon ska få börja rida. Det får alla fall dröja några år till innan hon får börja i så fall.



Mamma Iphone är rolig. Finns en app med en katt man pratar till så härmar den och så kan man peka på den så låter det olika ljud. Väldigt rolig tycker Elin och Edvin.



Edvin gillar att prova Elins cuykelhjälm



Mina vilda Busbarn!



Min kära sambo visar sin fina sida.....*puss*

Förra lördan var vi först på Restaurang Frågetecknet och åt en riktigt god middag med mina föräldrar och min bror med tjej. En bra början på kvällen.

Sen gick vi till Rondo där vi skulle se Robert Gustavssons jubileumsshow.

Och jag kan säga att det var längesen jag skrattade så mycket. Helt underbart roligt!
Så om ni funderar på att gå så gör det! Värt varenda krona!




RSS 2.0