Nu är det jul i sjukstugan!

Jaha så var dan före dopparedan äntligen här och jag är skittrött!!!!!

Sjukstuga har vi hemma så jag har inte haft ork att uppdatera här alls.
Elin är lite hostig och snorig och Edvins näsa rinner och rinner.

I helgen kände Daniel sig riktigt influensasjuk och låg mest och vilade hela tiden. Så i söndags tog jag bilen till bollebygd för att han skulle få vila. TRODDE JAG!!! När jag skulle åka iväg var bilen helt stendöd. Lamporna tändes när man vred på nyckeln men sen inget mer. Vi visste ju att batterit var dåligt men trodde väl att vi kunde vänta lite med att köpa nytt. Tydligen gillade inte batterit alla minusgrader eller nåt.

Så det fick bli bussen och en kortare tur till Knalleland och träffa min goa mamma. Tur att hon har egen bil nu så hin kan åka iväg när pappa jobbar. Var så synd att vi inte kunde åka dit och åka pulka. Men det får bli en annan dag.

Vi orkade göra lakritsknäck alla fall och de blev riktigt goda.

I måndags när Daniel skulle åka till jobbet var bilen helt stendöd igen. Trots att batterit fått ladda hela natten. Då har något i motorn fryst fast så han får sätta kupéfläkten och tina upp.

Vi åkte in till stan för att Elin skulle klippa sig. Men icke då! Hon total vägrade bara för att hon inte fick titta på film samtidigt. Så det blev ingen klippning.

Igår var vi hemma hela dan och bara tog det lugnt.  Jag som trodde att jag klarat mig blev helt plötsligt jätteförkyld så nu är vi sjuka hela familjen. Jag gjorde chokladknäck med en skrikande och nyfiken Edvin hängades i benen.

PÅ kvällen vaknade Edvin vid elva och var lite hes när han hostade men han somnade om igen. Vaknade igen vid kvar över tolv och hostade precis som Elin när hon ha krupp. Han var väldigt hes när han skrek. Så Daniel ringde sjukvårdsupplysningen och de sa åt oss att komma in med honom.

Så jag fick sätta Edvin i bilen och ge mig ut på vägen som tack och lov var plogat hyfsat alla fall. Hade ju kommit några cm snö.
Som tur var fick vi komma till läkaren med en gång på aktuten för det var tomt  i väntrummet och vi skulle upp till barn.
De lyssnade på hans och tog tempen. Kollade öronen.
Röda och buktande så öroninflammation. Som vi inte alls märk av. Så det var ju tur att vi åka in. Sen fick han betapred som ha gladeligen sög i sig. Hade sköterskan aldrig sett en unge suga i sig så glatt. Brukar vara problem. :-D
Sen fick han inhalera lite också. Jag fick hålla fast honom och hon fick pressa masken över näsan på honom. Usch man känner sig hemsk men man vet ju att det är ett måste. Stackarn skrek så han var helt röd i ögonen.

Sen somnade han helt utmattad i mitt knä. Han fick lite röda utslag på magen men det blev inget mer så fick fick åka hem. Halv fyra åkte vi hem igen och när jag satte honom i bilen vaknade han så klart och sen var han jättepigg. Ville inte alls sova när vi kom hem. Så jag fick sätta mig i fåtäöljen med honom och halv fem somnade han nog och jag också en stund.

Han fick första dosen Kåvepenin. Det smakar ju skit!! Men han sög i och ville ha mer. Knasiga unge!

Idag har jag handlat maten till imån. Och det gör jag aldrig om ensam med två ungar. Edvin är helt hopplös. Går inte att ha honom sittandes i vagnen där det är meningen utan jag får sätta ner honom i vagnen. Han ställer sig upp hela tiden och står framme i vagnen och håller koll. Unge!!

Sen åkte granen in och den blev riktigt fin. Nu ska jag göra iordning säcken som tomten ska ta med sig. och lägga resten under granen.

Eller hästtomten som elin säger. Ska bli kul att se hur hon reagerar imån. Tror hon kommer vägra att titta på honom.

God jul alla mina vänner


Kommentarer
Postat av: Ida

God Jul och krya på er allesammans!!!

2009-12-24 @ 12:07:02
URL: http://idaide.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

God fortsättning och hoppas att ni hade en riktigt mysig julafton igår! Och att ni har blivit friska & krya igen, trist med förkylningar och annat så här i juletid... Kram!!!

2009-12-25 @ 18:53:30
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0