Hemma från kylan i norr

Nu är vi hemma igen efter några kalla dagar i Falun.

Vi kom iväg efter en snöig morgon i onsdags. Daniel stackars fick gå ut och skotta snö innan vi åkte. Jätteförkyld var ju inte det så bra men vad göra. Snön måste ju bort så vi kunde komma iväg med bilen.

Vi trodde att Edvin skulle somna gott när vi började åka men ack vad vi bedrog oss. Först efter han fått lite mellis på Rasta i Vårgårda somnade han gott en stund. Elin satt i sin egna lilla värld och kollade på film. Bärbar DVD är världens bästa uppfinning. Skulle aldrig gå att åka iväg med henne annars. Hon frågar efter några minuter när man är framme och sen hur långt är det kvar?????

Efter lunch på Ikea I Örebro var vi åter nöjda och kunde fortsätta. Det blev kallare för varje mil kändes det som och när vi kom till Borlänge vid halv fem visade mätaren i bilen  minus 27!!!!!!
Edvin fick äta middag på Maxi där innan vi kunda åka sista biten mot Falun. Vi checkade in på Hotell Grand och åkte sen till farfar och Lena för att äta middag.

Efter maten tyckte nog Edvin det var dags att visa farfar vilken duktig kille han är.

HAN TOG SINA FÖRSTA STEG!!!!! 3-4 stapplande steg men oj så lycklig han var.

Vid nio var barnen trötta och behövde sova så åkte ner till hotellet och det var bara att lägga Edvin i sängen och gå ur rummet så somnade han. Elin och Daniel gick på upptäckspromenad på hotellet och kom tillbaka med en Aftonbladet och en öl. Bra promenad det. :-D
Jag och Elin läste i hennes tidning sen gick hon också och la sig och somnade med en gång. Så skönt att bara kunna lägga dom och sen veta att de sover.
Edvin vaknade som vanligt på natten och ville inte att jag skulle sitta i sängen bara. Så jag fick lägga honom jämte mig och då somnade han så gott så.

Tyvärr inte jag för jag vaknade med jämna mellanrum och då sov han så gott.

Torsdag morgon och en efterlängtad frukost som jag hade hört skulle vara så bra!
Ack så besvikna vi blev. Två små bord o receptionen var frukosten. Kändes lite så där. Så ja frukost fanns men det var väl allt man kunde kalla den. Tydligen för att det är lågsäsong var det så här lite. Tråkigt men det är vål så det är.

Edvin hade lite gångträning på rummet och oj vad roligt det var. Han blev så glad när han kunde ta några steg mellan mig och Daniel att han blev så ivrig att han ramlade hela tiden. Några steg tog han dock och helt överlycklig.

Sen tog vi tn tur till Kupolen i Borlänge. För kallt för att gå ute hela dan. Som vanligt när vi är där köpte vi skor på Skohuset. Två par vårskor i läder till barnen för 130 kronor är lagom.
Tillbaka i Falun pälsade vi på oss och gick en promenad på stan och frös ihjäl nästan. Det blåste lite också så jag trodde att ansiktet skulle frysa bort.

Kvällen hos farfar och Lena med god mat innan vi åkte till hotellet igen för att lägga trötta barn.

Fredan packade vi ihop och lämnade hotellet för att sova hos farfar och Lena en natt. Vi åkte och hälsade på Lenas föräldrar och fikade lite. Elin är helt hopplös när man är hemma hos någon. Inte blyg för fem öre frågar hon om hon kan få russin. clementin. äpple. Hon tigger till sig allt. Och så söt som hon är så får hon ju oftast det också. Men ibland blir det nästan pinsamt.

Sen gick Elin och väntade på att få träffa farbror Markus så hon kunde få busa lite. Och efter Tacos fick hon äntligen busa.
Och busat han hon gjort med farfars hund. Först var hunden lite rädd för Elin. Men när det gick över. Jäklar så de busade. Elin sprang runt  runt och hunden efter. Sen la sig Elin ner och gömde ansiktet och hunden slickade och nosade i håret.
Det var så kul att se hur hunden lyssnade på Elin när hon sa sitt hunden och lugn och fin. Vi skrattade ofta åt dom.

Igår åt vi frukost och packade bilen för att åka hem värmen. 25 minus var det när vi åkte vid tio. Brrrrrr

Det gick riktigt smidigt hem och vi var i Bollebygd vid halv fem. Grillat blev vi bjudna på. Så skönt att slippa laga mat när man kommer hem med massa packning som ska tas hand om.

Elin lämnade vi kvar hos mormor och morfar för idag var de på Disney On Ice. En mycket nöjd Elin kom hem på eftermiddan. Som hade visat mormor och morfar vilket härligt humör hon kan ha och en vilja av stål.
Tror de såg stora likheter med en viss mamma till den ungen.........

Imån är det dags för BVC för båda barnen. Ska bli kul att se hur stora de är. Känns som de växer massor!

Lite bilder



Härligt vinterväder att åka i



Elin sin egna lilla värld




Edvin busar med Pappa i bilen



Sä här sov vi. Som packade sillar men med gott om plats. Och vilka sköna sängar det var!!



Siri busar med Elin i Farfars knä



Fin vinterbild på väg hem



Bekymrad elin kollar på film. Säkert Barbie som blev en ny favorit.




Kommentarer
Postat av: // K :-)

välkomna hem från kylan - till... kylan?



Fast idag har det ju faktiskt varit alldeles perfekt vinterväder!



kul att lillen tagit sina första små steg! Det är som sagt stort!



Vilken stooooor säng, det ser ju GIGANTISK ut på fotot, var den såå stor??



Må gott, kramen

2010-01-12 @ 23:00:17
URL: http://kschokladask.blogg.se/
Postat av: Therese - mamma till Alfred och ängeln Lucas

Kikar in och tipsar om tävling inne hos mig =)



http://tostberg.blogg.se/2010/january/vinn-presentkort-pa-smycken.html#comment



Ha de fint!



Kram Therese

2010-01-14 @ 19:30:27
URL: http://tostberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0