Sista veckan innan jobbet kallar

Att tiden ska gå så fort då? Tre veckor semester är alldeles för kort men bättre än inget och jag kan ju inte klaga på vädret. Hihi.

I måndags åkte vi till Bollebygd och åt mat och lämnade Elin som skulle sova där. Vi åkte hem för att packa till Astrid Lindgrens värld.  Som vanligt packar jag med för mycket men hellre det än att stå där med skitna barn och inga kläder.

På morgonen sprang Edvin omkring och busade och tittade på mig samtidigt som han gick framåt. Pang rätt in i dörrkarmen till Elin rum. Han ramlade omkull och skrek. Han slog i axeln verkade det som för armen bara hängde och han ville inte använda sin vänstra arm alls och blev lite svullen i handen.
Så jag ringde 1177 och hon ringde så jag fick åka till VC med honom och kolla så inget var ur led eller så. Men det verkade inte som någon fara men vi skulle ge honom alvedon under dan.

Vi kom väl iväg vid elva tiden och var framme i Vimmerby vid halv tre. Vi skulle åkt til Västervik men tiden räckte inte till riktigt. Vi checkade in på Vimmerby Stadshotell och kommer upp till världens minsta dubbelrum! 



Här skulle vi då få plats med oss och Edvins resesäng!

Det var ju bara att glömma. Så han fick ligga jämte oss i sängen istället. 

Sen gick vi ut på stan för att äta lite sen lunch. Fanns inte mycket att välja på så det fick bli Pizzerian precis vid hotellet. Jag och mamma åt sallad och Elin och Edvin delade på en pizza.



Lite låga stolar för Elin. 

Sen gick vi en sväng och kollade lite på stan vilket var snabbt avklarat. Elin såg Häst och vagn som hon ville åka. Och ett stadståg som visade stan. Vi hoppade på allihop och fick en mysig tur runt hela stan. 

Precis lagom till vi kom tillbaka skulle hästarna gå iväg så jag och Elin hoppade på vagnen och fick oss en tur. men den slutade en bit bort så vi fick gå tillbaka. men lite motion skadar aldrig.

Vi gjorde oss iordning och gick till Harrys för att äta en bit mat. Vädret hade klarnat upp och var riktigt skönt så vi satt ute och åt. Riktigt mysigt. Elin åt jättebra och när hon var färdig frågade hon om hon fick gå in och dansa. :-D
Hon kan väl vänta några år till innan hon ska börja ränna på HARRYS!

Elin och mormor gick för att sova och jag gick en promenad med Edvin så han skulle somna. Jättemysigt ställe och så fina hus. Men undra hur tråkig den känns på vintern? 
Pappa och Daniel tog en öl och whisky.

Efter frukost tog vi oss ner till Astrid Lindgrens värld och Elin var så uppspelt. Jag hade köpt biljetter på nätet innan så det var bara att ställa sig i kön in så det var smidigt. 
Precis när vi kom in började en liten show med Prussiluskan och poliserna från Pippi som vi kollade på innan vi gick vidare måt Villavillekulla. 




Varmt och helt sjukt mycket med folk! På vissa ställen var det riktigt jobbigt att gå omkring.




Pippi har gymnastik



Elin  och morfar går och kolla i Lilla staden. Vimmerby i miniformat



Elin kramas med sin lilla gubben hon fick av  morrmor och morfar.

Efter en hel dag var Elin nöjd och vi också så vi åkte hem.

Elin hade kul men vi såg inte på allt för hon ville inte så det känns som det kanske kunde väntat nåt år till men det är ju svårt att veta innan.

Så nästa gång vi åker dit blir när Edvin är runt 6 år. Det känns lagom ålder. 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0